Alapvető elvárás, hogy szabályosan, átláthatóan és hatékonyan működjenek a hazai kórházak, ezért rendet kell tenni a gazdálkodásukban – értékelt az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán.

Domokos László hangsúlyozta,

a számvevőszék nem a betegellátást, hanem a kórházak pénzügyeit vizsgálja.

Azt mondta, az ÁSZ – az Országgyűlés legfőbb pénzügyi, gazdasági ellenőrző szerveként – azt tapasztalja, hogy

sem az irányítási, sem a vezetési területen nem tartják be a törvényeket a kórházakban.

A legutóbbi utóellenőrzésnél öt intézménynél állapították meg, hogy ugyan elismerték a hibáikat és megírták a kért intézkedési terveket, azokat nem hajtották végre – emlékeztetett.

Kiemelte: az intézményvezetőknek több erőfeszítést kellene tenniük a kórházak törvény szerinti gazdálkodása érdekében. Több intézményben nem alkalmazták az előírt leltárokat, így elszámolhatatlan helyzet alakult ki, az ÁSZ ezért arra kéri az intézményvezetőket, hogy tartsanak rendet a kórházakban ezen a téren is – mondta Domokos László.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Soós Lajos

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Domokos úr, fordítva tetszik ülni a lovon! A helyes megfejtés az lett volna, hogy ameddig a korrupció legfőbb politikájára épülő kormányzat nem gazdálkodik felelősen, addig az egészségügyi intézmények sem tudnak mit tenni. Ameddig a fidesz kormányzás minden megmozdulását az anarchia és a botrány kíséri, illetve ameddig konkrét célkitűzés, hogy a nyilvánosság minél távolabb maradjon az eszetlen-pofátlan pénzszórás útjának, mikéntjének megismerésétől, és erről mélyen hallgatni tetszenek, addig minimum seggarcnak kell lenni ahhoz, hogy mindenki máson számon kérjék a korrupció elleni kontrollrendszerek nem megfelelő működését. Anélkül, hogy a mindenhol (beleértve a kórházakat is) jelen lévő korrupt geciket védeném, azért megkérdezem halkan: hogyan várható el bármely intézménytől, az utolsó kéményen csodálkozó polgárral bezárólag, hogy normakövető magatartást tanúsítson, amikor a kormány kilencedik éve élen jár abban, hogyan hajlítson minden szabályt a saját holdudvar kitömésének irányába? Szóval értjük, hogy a 3M+1H elmélet szerint (mindig mindenki más a hibás) most is vakítani kell a parasztot, hogy sajnos a kormány tehetetlen a mentalitás-károsult intézményvezetők galádságaival szemben, de nekem úgy rémlik a, többszörösen meghajlított valósághoz , hogy azért az elmúltnyócév utáni elmúltnyócévben igen sok kórházigazgatót/gazdasági szakembert lecseréltek megbízható káderre, ennek ellenére minden év végén újratermelődik a 100 milliárdot súroló kórházi adósságállomány, az orvoshiány nem csökkent, de legalább nőtt, úgyhogy ennél a lábszagú érvelésnél már az is jobb lett volna, ha Domokos úr sorosozik egy egészségeset. Kente volna az ENSZ-re és a migránsokra. Najó, Brüsszellel is beértem volna. Kilencedik évnyi pusztítás, korrupció és súlyos korrupció után még mindig a kormányzást mentegetik, amelyiknek annyira fussa a tisztességéből és a hozzáértéséből, hogy széttárja az enyves végtagjait: sajnos mi nem tehetünk semmit, ameddig ilyen sok a gazember szerte a hazában.
Eladott Ország
A választások közeledtével ismét felértékelődik Domokos szerepe, aki ugyan talán nem olyan fontos eleme a NER-nek, mint mondjuk a mindent elsikáló Polt Péter, azonban szerepe ettől függetlenül még óriási. Ugyanis ha becsülettel elvégezné a munkáját, vélhetően a Fidesz nem költhetne milliárdokat pártkampányra – azt kormányzati tájékoztatásnak álcázva – és nem jutottunk volna el oda, hogy egyszerűen képtelenség felvenni a versenyt Orbánékkal. Az ellenzéki pártoknak jó, ha van 100 millió forintjuk a működésre – ez még egy szerencsés helyzet – miközben a Fidesz milliárdokból gazdálkodik, noha hivatalosan ez persze nem így néz ki. Aki azonban képes megkülönböztetni a Fidesz kampányt a kormánypropagandától, annak én őszintén gratulálok. Majd ha Domokos László is ugyanoda kerül, ahova Polt Péternek is kerülnie kell, akkor ezt a kérdést (is) érdemes lesz újra elővenni.
Desischado
Pénz kellene a normális működéshez, de a fidesz banda ezt ellopja! Akkor miről beszél ez a gerinctelen fidesz katona?!
verőce21
Azt jól teszik, ha a kórházak pénzügyeit vizsgálják! Sőt, csökkentik a közbeszerzésben résztvevők számát, mert ott folyik ki a sok közpénz. Egy nagyobb kórháznak ~1200 beszállítója van, az annyi visszaélési lehetőség.
Bár sokmindent központosítottak, de még mindig van bőven lyuk a rendszeren. Sokak szerint, egy feneketlen zsák!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.