Gyakorlatilag megszűnt a koalíció Balatonfüreden a Fidesz és a KDNP között – írja a 24.hu.

Bóka István, a város fideszes polgármestere és Kontrát Károly belügyi államtitkár, a Fidesz választókerületi elnöke nem fogadta el kereszténydemokraták önkormányzati képviselőjelöltjeit, ez vezetett a konfliktushoz. A két fideszes azt szerette volna, ha a KDNP ismét a jelenlegi képviselőnőt, Illés Hajnalkát indítja egy olyan körzetben, amit a kereszténydemokraták kaptak meg, jobbnak tartották, mint a KDNP-ben nemrégiben megjelent új embereket, akik a most zajló KDNP-s hatalomátvételkor jelentek meg helyben.

A helyi elnök Czétényi Balázs lett, egykori MIÉP-es és jobbikos, utóbbi pártból Vona Gábor hatalomra kerülése után távozott, a KDNP-nél kötött ki. Czétényi mellett több új tag kíséretében megjelent a füredi kereszténydemokraták között egy helyi milliárdos, Fábián Péter is.

A portál úgy tudja, a helyi KDNP Czétényit és Fábiánt szavazta meg jelölteknek. A polgármester augusztus 21-én sajtótájékoztatón úgy mutatta be a nyolc egyéni és a három kompenzációs listás jelöltet, hogy nem tett említést a KDNP eredeti javaslatairól, a csapatának Illés a tagja, Czétényi és Fábián nem.

A 24.hu információi szerint Bóka bejelentésére válaszul a KDNP szerdára összehívta a helyi szervezet taggyűlését, ahol az előre meghirdetett napirendi pontok között szerepel Illés Hajnalka párttagságának megszüntetése.

(24.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.