“Nem magyarországi címre összesen 40 ezer 219 darab, rezsiutalványt tartalmazó postai küldemény került feladásra” – válaszolta közadatigénylésünkre a Magyar Államkincstár. A válasz alapján külföldön magyar nyugdíjat kapó időseknek 361,9 millió forint értékben juttatott el a Magyar Posta a csak Magyarországon beváltható rezsi utalványból. Mindezt 84,3 millió forintért. Az államkincstár közlése szerint a küldeményekből 1752, túlnyomó részben „nem kereste” visszaérkezési okkal jött vissza Magyarországra. Korábbi cikkünkben az egykori Országos Nyugdíjfolyósító Intézet honlapján található 2015-ös statisztikai évkönyvből számoltunk. Ebben az áll, 2016 januárjában 32 ezer 724-en kaptak külföldön magyar nyugellátást. Öregségi nyugdíjas ebből 27 ezer 925 volt. Úgy számoltunk, ha nem változott érdemben a külföldi magyar nyugdíjasok száma, akkor több mint 251 millió forintnyi utalvány ment most külföldre.

Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Annyit ért a rezsiutalvány, ki tudja hány állampolgárnak, akik intézményben élnek, saját háztartással nem rendelkeznek, és azok számára, akiknek ugyan a pénzintézetek állják a számlák kifizetését, és nem tudnak eltotyogni a szolgáltatóhoz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.