Akár súlyos baleset is történhetett volna Debrecen azon részén, ahol egy hatalmas átmérőjű kráter keletkezett az aszfalton vízszivárgás miatt.

Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia Debrecenben, ahol elég nagy kiterjedésben szakadt be az út kedden. Mindez egy, az adott terület alatt futó, lyukas vízvezetékcső miatt történt, a szivárgás ugyanis nem jött fel a felszínre, hanem egy üreget ásott magának, ahol szépen lassan kisodorta a több köbméter talajt a betonréteg alól.

A Debreceni Vízművek vezérigazgatója, Ányos József nyilatkozott a hibával kapcsolatban az ATV Híradójának.

Nem vettük észre magát a csőtörést, mert nem jelent meg a felszínen maga a vízfolyás. Ezt már csak sajnos akkor tapasztaltuk, amikor már akkora üreg keletkezett, hogy az útburkolati réteg nem bírta már a terhelést és beszakadt a lyukba.

A négysávos utat, ahol a kráter keletkezett -amelybe akár egy teherautó is belezuhanhatott volna – lezárták. A környező lakótelep vizét a munkálatok idejére elzárták, a hibás csövet pedig helyreállították. A krátert hamarosan betömik, azt követően pedig újraindulhat a forgalom a jelenleg nem használható két sávon is.

(atv.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.