Figyelmeztetést adtak ki az ország a várhatóan szélsőséges időjárási jelenségek miatt. A meteorológiai szolgálat előrejelzése csütörtökre.

Hőség, durva viharok, felhőszakadások várnak ránk ma

INTENZÍV ZIVATAROK, FELHŐSZAKADÁS:

Reggel főként a Dunántúl északkeleti részén alakulhatnak ki zivatarok, melyek várhatóan átterjednek a Duna-Tisza közére, Északi-középhegység térségére is. Csütörtökön napközben országszerte jó feltételek mutatkoznak intenzív zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső kialakulásához, de nagyobb számban a Dunától keletre számíthatunk zivatarokra.

A zivatarokat helyenként rövid idő alatt 20-40 mm csapadék, viharos szél kíséri, de egy-egy helyen 50 mm-t meghaladó csapadék, nagy méretű jég és 80-90 km/h-t meghaladó szélroham is valószínű. Heves zivatar legjobb eséllyel csütörtök délután, kora este alakul ki az Alföldön.

HŐSÉG:

A középhőmérséklet főként az ország déli felén elérheti a 25, 26 fokot, de a záporok, zivatarok felfrissülést hoznak.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Reggel, délelőtt a keleti tájak felett lesz felhős az ég, máshol napos idő várható, de a déli óráktól erőteljes gomolyfelhő-képződésre és nagyobb számban az ország keleti felén záporok, zivatarok kipattanására számíthatunk. Zivatarokhoz heves kísérőjelenségek, főként felhőszakadás is társulhat. Jellemzően mérsékelt lesz a szél, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között alakul. Késő este 19 és 26 fok közé hűl le a levegő.

(met.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.