Július 23-ig 1182-en jelentkeztek az iskolaőri képzésre – tudta meg a Népszava.

Szeptemberben indul az iskolaőrség az ország összesen 473 iskolájában, a munkakörbe pedig a július 24-i jelentkezési határidőig 1182-en jelentkeztek – írja a Népszava, az Országos Rendőr-főkapitányságtól, az Innovációs- és Technológiai Minisztériumtól, és az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott információk alapján.

A jelentkezőknek, akik megfelelnek a munkafeltételeknek, augusztus 3-tól egy rövid pedagógiai, pszichológiai, konfliktuskezelési képzést kell teljesíteniük, hogy szeptembertől munkába állhassanak – teszi hozzá a lap.

Az iskolaőröknek bruttó 220 ezer forintos fizetést és bruttó 200 ezer forint értékű cafetéria-juttatást ígér a rendőrség. Az iskolaőri munka feltétele minimum középfokú végzettség, egészségi, fizikai, pszichikai alkalmasság, 65 évnél fiatalabb életkor. A rendvédelmi vagy rendészeti képzettség, de a nevelői-oktatói tapasztalat is előnyt jelentett a jelentkezésnél.

A Népszava most azt írja, a korábban meghirdetettekhez képest változott az iskolaőr-programban részt vevő iskolák száma. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlése alapján 23 szakképző iskola jelezte, hogy mégsem szeretne iskolaőrt az intézménybe, 7 iskola viszont újonnan csatlakozott a programhoz. Így a szakképző iskolák közül összesen 185-ben dolgozhat majd ősztől iskolaőr. Az EMMI fennhatósága alá tartozó iskolák közül 288-ba kerül iskolaőr, miután egy intézmény visszavonta korábbi igényét, egy pedig utólag jelezte, hogy szüksége van iskolai rendfenntartóra.

Forrás: Népszava, 444

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.