Szombat hajnalig többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, éjszaka főként északkeleten, keleten lehetnek átmeneti felszakadozások.

Elsősorban a Dunántúlon és délen várható eső, a Nyugat-Dunántúlon havas eső, a hegyekben hó is lehet. Szombaton hajnaltól északnyugat felől gyorsan szakadozik, gomolyosodik, csökken a felhőzet, egyre többfelé, legkésőbb délkeleten süt ki a nap. Reggel, délelőtt délen és a Duna-Tisza közén néhol gyenge havazás, hózápor lehet, délután már sehol sem valószínű csapadék. Az északi, északnyugati szél több helyen megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik, szombaton néhol viharos közeli széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 2 és 6 fok között alakul.

Vasárnap nyugaton süthet ki a nap, akár több órára is, másutt nagyrészt erősen felhős vagy borult időre lehet számítani. Dél, délkelet felől egyre többfelé valószínű hószállingózás, gyenge havazás (legkisebb eséllyel a Dunántúl nyugati felén), a Tiszántúlon havas eső, eső is lehet.

A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 3, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű.

Forrás: MTI, Országos Meteorológiai Szolgálat

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.