A kakaó a kakaófélék családjába tartozó, kis termetű, legfeljebb 8 méter magasra megnövő fa. Nagy tojásdad alakú levelei kihegyesedők. Apró virágai közvetlenül a törzsön és a vastagabb ágakon nyílnak. Magját erjesztéssel és pörköléssel zamatosítják. A benne található polifenolok a káros koleszterinek oxidációjának csökkenését okozzák.

Forrás: naturportal.hu
Feltöltő: Naturportal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.