Este és éjjel fagyhat is, hétfőn pedig viharos széllökések lehetnek, északnyugat felől egy hidegfront fog érkezni, ami miatt kedden akár havazhat is a nyugati határszélen.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap reggel, kora délelőtt a délkeleti és nyugati tájakat kivéve – ahol még záporeső is lehet – napos idő várható, majd gomolyfelhők képződnek, amelyekből főként a Duna-Tisza közén alakulhatnak ki késő délelőtt, délután kisebb záporok, többnyire jelentéktelen csapadékkal. Az Északi-középhegység magasabb részein esetleg egy-egy hózápor előfordulhat.

Napos és hűvös húsvét várható, záporok is jöhetnek

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A Dunántúlon az északnyugati, az Alföldön az északkeleti szél lesz élénk, helyenként erős lökésekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű. Késő estére -1 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnapról hétfőre virradóan csökkenni fog a felhőzet, hajnalban legkésőbb a Duna-Tisza közén is kitisztul az ég, csapadék nem lesz. A szél legyengül és változó irányúvá válik. A hőmérséklet hajnalban általában -2 és +3 fok között alakul, de a fagyzugokban (főleg északi völgyek, Nyírség, Duna-Tisza köze) ennél 2-3 fokkal hidegebb is lehet.

Hétfőn az előrejelzés szerint a nap nagy részében száraz, napos idő valószínű kevés gomolyfelhővel, ám estefelé északnyugat felől egy hidegfront nyomán erősen megnövekszik a felhőzet, és estefelé a Dunántúlon eső, zápor, havas eső, a hegyekben havazás is kialakulhat.

Napközben a délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, majd este a Dunántúlon északnyugatira fordul a szél és viharossá fokozódik. Délutánra 14, 20 fok közé melegszik fel a levegő.

A széllökések miatt a meteorológiai szolgálat hétfőre Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyékre elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak estétől kezd el csökkenni nyugat felől a felhőzet az előrejelzés szerint. Többfelé várható eső, havas eső, emellett a Dunántúlon és északon havazás is lehet. Az északi, északnyugati szél több helyen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Hajnalban -1, +5, a délutáni órákban 3, 8 fok valószínű. A meteorológiai szolgálat keddre a havazás miatt Vas és Zala megyékre elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki, 12 óra alatt 5 centimétert meghaladó friss hó hullhat.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.