A vád szerint a 29 éves férfi egy VII. kerületi szórakozóhelyen – ahol biztonsági őrként dolgozott – megkéselte ismerősét, aki miatt el akarták bocsátani a munkahelyéről. A főügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

Videón a józsefvárosi késeléses balhé – most emelt vádat a főügyészség

Fotó: pixabay.com

A vádirat szerint az egyik vádlott – egy 29 éves férfi – biztonsági őrként dolgozott egy VII. kerületi szórakozóhelyen. 2020. június 29-én egy ismerősével, a sértettel együtt italozott a vádlott lakásán, és kábítószert is fogyasztottak – olvasható az ügyészség honlapján.

A két férfi késő délután azonban összeszólalkozott egy korábbi sérelem miatt. A sértett hazament és felhívta a vádlott egyik munkatársát, aki előtt negatív színben tüntette fel a vádlottat. Ennek hatására végül a vádlottnak telefonon fel akart mondani a főnöke.

Ezek után mindkét férfi a vádlott munkahelyére, a VII. kerületi szórakozóhelyre ment. Itt a vádlott megkérte egy 27 éves ismerősét, az ügy másik vádlottját, hogy menjen vele, mert egy konfliktust szeretne rendezni, valamint magához vett egy zsebkést is.

Amikor a vádlott meglátta, hogy a sértett a kollegáival beszélget, szidalmazni kezdte és rátámadt a férfira, aki védekezni kényszerült. A bántalmazásba bekapcsolódott a vádlott társa, a 27 éves férfi is, a sértettet ütlegelni kezdte. Ezt kihasználva, a 29 éves vádlott a sértetthez lépett, és a nála lévő zsebkéssel megszúrta őt a hátán. Ekkor a jelenlévő biztonsági őrök szétválasztották a verekedőket.

A szúrással a vádlott életveszélyes sérülést okozott a sértettnek.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg bűnügyi felügyeletben lévő 29 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a vádiratban. 27 éves társával szemben garázdaság vétsége a vád, és az ügyészség azt indítványozza, hogy a bíróság őt ítélje pénzbüntetésre.

A térfigyelő kamerák rögzítették a verekedést.

Forrás: ugyeszseg.hu

Címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.