Szerinte nem lehet kijelenteni, hogy nem lesz. 

Szlávik János elárulta, hogy lesz-e negyedik hullám

Szlávik János az ATV Start című műsorában volt vendég, ahol beszélt arról, hogy vajon lesz-e Magyarországon negyedik hulláma a járványnak.

Az infektológus főorvos azt mondta, ő ezzel kapcsolatban óvatos. Rámutatott, hogy Angliában például nagyon magas az átoltottság, mégis emelkedik az esetszám, a mutánsok pedig nagy veszélyt jelentenek az oltatlanokra.

Nem lehet kijelenteni, hogy nem lesz negyedik hullám, a hullám ugyanis azt jelenti, hogy elkezd nőni az esetszám. Abban viszont az infektológus biztos, hogy olyan, mint a harmadik hullám, már nem következik be.

Szlávik beszélt arról is, hogy egyelőre úgy tűnik, az indiai mutáns nem sokkal súlyosabb, mint a vírus korábbi változatai, de előfordulhat, hogy a fiatalokra, gyerekekre veszélyes, ezért harcolni kell azért, hogy ne legyen újabb hullám.

Aki átesett a fertőzésen, jelenlegi tudásunk szerint legalább 6-8 hónapig védett, viszont „mi itt a nyugati világban a tökéletes védelemre kívánkozunk”, ezért javasolják nekik is, hogy oltassanak, mert ők akkor egy nagyon magas védettséget kapnak – mondta.

Forrás: ATV

Fotó: ATV

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Minden balos elmehet a francba!Szlávik sohasem ugatott a levegőbe,ő nem egy jósnő hanem
egy professzor és soha nem a levegőbe dumált!Ellentétbe a sok nyikhaj politikusokkal szemben!
Ő magyar ember!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.