A gyűlöletkeltés nem a Fidesz találmánya, teljes mértékben importált, de rettenetesen veszélyes és mérgező technika. Csak idő kérdése, hogy mikor juttatja el az adott társadalmat a katasztrófához. A Fidesznél a 2002-es vereség indította be, 2010-től pedig már nagyon eldurvult, és „békebeli” szisztematikus, hidegfejű gyűlöletkeltéssé vált, ami megalapozta a tartós kétharmadot, és az önkényuralomnak az alapja. Ez már egy céltudatos hatalommegalapozási stratégia volt. Azóta nem erősödött, legfeljebb a tematizálás koktélja lett egy kicsit változatosabb. A választásokig a gyűlöletszint marad. De nem leszünk nyilasabbak, mint most vagyunk, a társadalomnak ez az alja nagyjából fix tömeget jelent. Síklaki István szociálpszichológussal beszélgettünk.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: sgl
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Még van hova fejlődni ebben a témában pártunknak és kormányunknak! Igyekszik is bővíteni az ellenségkép galériáját! A napi gyűlölet negyedóra bevezetése sem fog sokat váratni magára. (1984).
Néro
...a társadalomnak ez az alja nagyjából fix tömeget jelent. Pontos. Akkor már csak az kell , hogy ne ez az alja legyen egy Ország szintje az erkölcs meg az érték meghatározója .Tőlem maradhat tróger tolvaj szemét csak ne ez legyen a Tűr-vény.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.