A 21 éves szerb sofőr által szállított hét migráns férfi mindegyike megsérült a balesetben – olvasható a Police.hu oldalán.

Embercsempész okozott balesetet az M1-esen – hét migráns férfi mindegyike megsérült a balesetben, kórházba vitték őket
Fotó:Pixabay

Korábban a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság számolt be arról,  hogy

személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt az M1-es autópálya 95. kilométerszelvényében, Bábolna térségében 2021. június 19-én 9 óra 53 perckor.

A helyszínen intézkedő rendőrök megállapították, hogy

a balesettel érintett személyautó, ami egy járműszerelvénynek hajtott, ugyanaz a jármű, amelyről korábban információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a sofőrje feltehetően illegális migránsokat szállít.

A gépkocsi hét utasa – akik magukat szír állampolgárnak vallották – okmányokkal nem rendelkezett, illetve magyarországi jogszerű tartózkodásukat sem tudták igazolni.

Mindannyian megsérültek, ezért őket a mentők kórházba vitték.

Az autó 21 éves szerb állampolgárságú vezetőjét a rendőrök elfogták, előállítása a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg is folyamatban van. A megyei rendőr-főkapitányság nyomozói a járművezetővel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás:Police.hu
Címlapkép:Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.