Baranya, Somogy és Tolna után most már Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is harmadfokú (piros) riasztásokat adott ki a zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek este.

Piros riasztás volt érvényben a vihar miatt

Frissítések:

Kéményeket és fákat döntött, tetőket lyuggatott az esti vihar

Több centiméteres jégdarabok hullhatnak még az éjjel – ezekben a megyékben kell leginkább vigyázni

Mandarin nagyságú jég is hullott – több megyében tombol már a vihar

Ezeken a helyeken rövid időn belül olyan heves zivatarok várhatók, amelyekben a viharos szél és a jégeső is jelentős kockázatot jelent.

Emellett számos megyében van érvényben másodfokú riasztás. A meteorológiai szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a heves zivatar veszélye miatt a nap folyamán csaknem az egész országban adhatnak ki további másodfokú riasztásokat.

Piros riasztás volt érvényben a vihar miatt

A veszélyjelzés szerint többfelé – kiemelten a Dunántúlon – várhatók akár 100-120 kilométer/órás, akár annál is erősebb széllökésekkel kísért zivatarok. Veszélyt jelent a nagyobb méretű jég, az intenzív esőzés és a villámlás is.

A katasztrófavédelem ezért arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, viharjelzéseit.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az érintett területeken fokozott odafigyelést kérnek mindenkitől, és azt, hogy pakolják el a kerti bútorokat, más olyan tárgyakat, amelyeket könnyen felkaphat a szél. A vihar idején mindenki maradjon zárt helyen, lehetőség szerint ne parkoljon fák alá, a közúton közlekedők pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjenek.

Az aktuális meteorológiai riasztásokról az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán és a katasztrófavédelem VÉSZ applikációján keresztül is tájékozódhatnak – írta az OKF, hozzátéve: ha valaki leszakadt vezetéket vagy bajba jutott embert lát, jelezze a 112-es segélyhívón.

Forrás: MTI, met.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

timeshift
Egyszer úgy leapadt a Duna, hogy Paks 1-nek is alig volt elég.
Ha felépül Paks 2, és jön pl. hét év intenzív szárazság (kiszámíthatalanná vált a jövő ilyen szempontból) és a Duna kritikus szint alá apad, mi lesz az atomerőmű hűtésével?

Ja, amúgy leszarom, hogy mi történik Magyarországon.
A végén talán lesz egy Running man, vagy egy Éhezők viadala verseny.
abba talán belenézek, ha éppen ráérek - amúgy már leszarom, mert az én beteg lelkivilágomhoz képest is túl beteg, ami itt folyik...
Hogy lehetnek emberek... hogy lehet egy egész nép ennyire hülye Európa majdnem közepén?

Én szégyellem magam helyettetek, gecik !!!

Van egy régi - az eredetihez képest kicsit átalakított - mondásom, ami évről évre egyre igazabbá válik: Mindenhol jobb, mint otthon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.