A Kisalföld már délelőtt megkapta a zuhét, de ez nem jelenti azt, hogy ne jöhetne még további égi áldás. Budapestre is kiadták a másodfokú riasztást.

Az Időkép cikke szerint északnyugaton már vasárnap délelőtt helyenként már jelentősebb, 20-30 millimétert meghaladó csapadékmennyiség is előfordult a felhőszakadásnak köszönhetően. A legtöbb csapadékot a mai nap folyamán eddig Kajárpécen mérték, ott már 40 milliméternyi csapadék hullott le az égből.

Viharok: van olyan település, ahol 40 milliméternyi csapadék hullott a délelőtt

A felhőszakadásokra figyelmeztető, 13:29-kor frissített riasztási térkép 

Fotó: met.hu

A folytatásban továbbra is lehet számítani felhőszakadásokra, jelenleg az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztást adott ki a felhőszakadások miatt az északnyugati, közép-dunántúli és északi területekre. A meteorológiai szolgálat Facebook-bejegyzése szerint a délelőtt után ismét erőre kaptak a zivatarok. Az ország összes megyéjére másodfokú, narancssárga figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat (az elsőfokú zivatarveszélyre figyelmeztetés mellett), amely szerint intenzív záporokból, zivatarokból rövid időn belül akár 50 millimétert is meghaladó mennyiségű csapadék eshet.

Forrás: idokep.hu, met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.