Vasárnap éjjel gyulladt ki egy ezer négyzetméternyi, raktárnak használt épület a főváros VIII. kerületében, száz tűzoltó küzdött a lángokkal, az oltás hétfő reggel még folyt.

A katasztrófavédelem honlapján augusztus 9-én, hétfőn reggel 6:38-kor megjelent közlemény szerint egy földszintes raktárépület tetőszerkezete gyulladt ki vasárnap este Budapest VIII. kerületében, a Kerepesi úton.

Így égett éjjel a Kerepesi úton a raktár – fotók

Lángoló egyszintes, raktár jellegű épület a főváros VIII. kerületében, a Kerepesi úton 2021. augusztus 9-én. A mintegy ezer négyzetméteren égő épülethez nagy erőkkel vonultak ki a főváros hivatásos tűzoltói, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva, tizenegy vízsugárral akadályozták meg a lángok továbbterjedését.

Fotó, címlapkép: MTI/Mihádák Zoltán

Száz fővárosi tűzoltó mintegy húsz tűzoltó gépjárművel vonult ki a helyszínre, ahol az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett most is dolgoznak a tűz oltásán.

Így égett éjjel a Kerepesi úton a raktár – fotók

Így égett éjjel a Kerepesi úton a raktár – fotók

Fotók: MTI/Mihádák Zoltán

A munkálatokat nehezítette, hogy az épület tetőszerkezete fából készült, és gyorsan terjedtek a lángok, valamint az éjszaka feltámadó viharos szél is. A tűz a szomszédos irodaépületre nem terjedt át, de a munkálatok idejére kiürítették az ingatlant.

A Telex cikke szerint a Főtaxi központjánál, egy száz évnél idősebb épületnél van a tűz.

Forrás: katasztrofavedelem.hu, mti.hu, telex.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.