Ne nagyon menjünk a szabadba, ha nem muszáj, országszerte magas többfelé is a légszennyezettség a szállópor miatt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap közölt adatai alapján Sajószentpéteren veszélyes a levegő minősége. Putnok, Kazincbarcika, Miskolc, Nyíregyháza, Százhalombatta, Tököl és Dunaújváros levegőjét egészségtelennek minősítették a magas szállópor-koncentráció miatt. További tizenhárom településen – köztük a fővárosában – kifogásolt a levegőminőség az MTI híre szerint.

Sajószentpéteren veszélyes, több más településen egészségtelen, vagy kifogásolt a levegő minősége

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az Országos Meteorológiai Szolgálat légszennyezettségi előrejelzésében azt írta: vasárnap még romló tendencia valószínű. Némi változást a hétfőtől megélénkülő északkeleti szél hozhat, amelynek hatására az ország nagyobb részén javul, a Dunántúl északi felén azonban valamelyest romlik a levegő minősége. Kedden az élénk délkeleti szél hatására várhatóan tovább javul a levegőminőség. Szerdától viszont ismét anticiklonális hatások alakítják az időjárást, emiatt újból romlásnak indul a levegőminőség – tették hozzá.

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: az elfogadható, a kifogásolt, az egészségtelen, valamint a veszélyes minősítést.

Az NNK korábban arra figyelmeztetett, hogy a rossz levegőminőség miatt a légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak. Ahol veszélyes a levegőminőség, ott azt tanácsolják, hogy a gyerekek, a várandós nők, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők kerüljék a szabadban tartózkodást.

Forrás: mti.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rizikó
@Horizont: Nem olvastad végig, amit írtam? Akik szeméttel tüzelnek, azok szennyezik a levegőt. Akkor kiket is kéne megbirságolni?
Rizikó
@Horizont: Kezdem azt hinni, hogy gyerekek szórakoznak itt.
Aki szeméttel tüzel, azt kell megbirságolni. Ez nem volt világos?
Rizikó
@Horizont: Azt hiszem, kissé elszaladt a ló veled! Talán, ha visszafogottabban szólnál hozzám, még kedves is lennék.

Szabálysértési bírság letölthető börtönben is, ha nem fizet a megbirságolt. Tehát nyugodtan ki lehet vonulni és számon kérni a szennyezőket.
Miért gondolja bárki is, hogy a szegénység minden bűn alól felment?
Rizikó
@Horizont: A szabálysértőket rövid időre csukják le, így a jogkövetés és a szabályok betartása miatt ki kell kényszeríteni a légszennyezés leállítását.

Nem szóltál elfogadhatóan és a jövőre tekintettel vagy rendesen szólj hozzám, vagy ne is szólj!
Rizikó
@Horizont: Fölösleges azért sértegetni másokat, mert képtelen vagy egy egyszerű mondat értelmét megfejtened.
Tudomásul vettem, hogy hiábavaló társalognom egy ostobával.
Rizikó
@Horizont: Mondtam, beszélgess azokkal, akik szeretnek egy ilyen ostobával vesződni!

Egyébként azért, mert nem érted egy egyszerű mondatomat, nem értem, miért kell ilyen parasztnak lenned? Nem szidtalak, nem sértegettelek, nem személyeskedtem, csak beszélgetni próbáltam meg. Hiba volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.