Szombat este jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, szakadozottabb inkább csak a nyugati, délnyugati megyékben, illetve hajnaltól helyenként az északi tájakon lehet a felhőzet. Gyenge vegyes halmazállapotú csapadék estétől az északkeleti, majd a keleti megyékben fordulhat elő – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A meteorológusok szerint általában eső, havas eső várható, de néhány helyen átmenetileg ónos eső, az északkeleti, keleti határvidéken pedig havazás is előfordulhat.

Több megyére is kiadták a figyelmeztetést: ónos eső és szél közeleg

Az északnyugati, északi szél átmeneti szünet után éjfél környékétől ismét egyre nagyobb területen megerősödik, egyes hegyeinkben viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és plusz 5 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélcsendes részeken több fokkal hidegebb is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szöveges figyelmeztető jelzése szerint vasárnap hajnaltól folyamatosan erősödik, délig pedig viharossá is fokozódik az Észak-Dunántúlon, illetve a Dunakanyarban és a budai hegyekben az északnyugati szél.

A legerősebb lökések általában óránkénti 70–80 kilométeres sebességet is elérhetik, de időnként az óránkénti 80 kilométert is meghaladhatják, főleg a hegyekben. Emiatt első fokú figyelmeztetés van érvényben széllökések miatt több megyében is.

Szombat estétől északkeleten havas eső, havazás várható, de csak kevés helyen valószínű havazás, ott azonban 3 centiméteres hóréteg is kialakulhat. Borsod megyében átmeneti, gyenge ónos eső is előfordulhat, késő estétől az északkeleti megyékben ismét havaseső, havazás kezdődhet.

Több megyére is kiadták a figyelmeztetést: ónos eső és szél közeleg

Ónos eső miatt vasárnapra egyes fokú figyelmeztető jelzés van érvényben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Forrás: Index
Címlapkép: OMSZ

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.