10-15%-kal több a telefonhívás az ünnepek alatt.

Itt a karácsony, rengetegen hívják a telefonos lelkisegély-szolgálatokatFotó: MTI/Balázs Attila

Ünnepek idején az átlagosnál 10-15 százalékkal többen hívják telefonos lelkisegély-szolgálatokat – mondta el az infostartnak Dudás Erika, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének alelnöke. Ilyenkor a szokásosnál kevesebben gondolják viccesnek, hogy trollkodjanak a segélyvonalakon, a hívók többsége komoly problémák miatt hívja őket – írja az index.hu. Ebben az időszakban elsősorban az egyedüllét és a párkapcsolati problémák miatt telefonálnak.

Nagyon sokan elmondanánk a fájdalmaikat, panaszainkat valakinek, de nincs kinek. Ha ez személyesen nem oldható meg, akkor ott a telefon.

– fogalmazott a szakember.

Azt is elmondta, hogy a hívók gyorsan megnyílnak a lelkisegélyszolgálat munkatársai előtt, hiszen anonim módon könnyebb azokról a fájdalmakról beszélni, amit a rokonoknak, szomszédoknak, ismerősöknek, barátoknak nehezebben mondanak el.

Forrás: index.hu, infostart
Fotó: MTI/Balázs Attila

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Pegero: Köszönöm ! Neked is további szép ünnepet !
Nessy
@Nyírfa: Köszönöm . Hiába, a Karácsony még mindig nehéz . Pedig ebéd után vonult el az ifjúság .
Nyírfa
@Nessy: Tegnap köszöntöttem a szüleimet, rokonaimat, szeretett anyósomat, akikkel már inkább előbb mint utóbb, majd újból találkozom. A hiányokkal együtt lehet élni, de megszokni lehetetlen.
Más: elég feltűnő, hogy ezen a fórumon Te vagy az egyetlen, akinek még a szélsősök is hajlandóak némi tiszteletet adni. Ez ajándék, amellyel azért lepnek meg Téged, mert a lényed legjavából adsz nekik is. Ez az az a bizonyos "kicsi", amiről a pápa beszélt tegnap, amire biztatta a híveit, az egyházakat.
Nessy
@Nyírfa: Talán mert ha nem is értek egyet velük , nem vagyok goromba ? De most azért meglepődtem és jól esett a jókivánság .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.