Nyírfa

Jakab Péter bejelentette: indul a miniszterelnöki posztért
@karma1: A szülői ház, karma1! Hogy ne tradíciók, elvárások, kielégítetlen szülői vágyak határozzák meg a fejlődésünket, hanem az, aki, ami én Vagyok. Hiszen Vagyok=Isten.
Szerintem efelé halad a világ, s ez a mostani időszak egy nagy-nagy katarzis. Nagyon fontos, hogy észnél legyünk, de még ennél is fontosabb, hogy szívnél.
Köztünk járnak az úttörők, hiszen éppen közülük említettük zászlóvivőként Ákost, a kétfarkúakat, Karácsony Gergelyt s még vannak sokan, akik csak egyszerűen teszik a dolgukat. Köszönet érte.
Jakab Péter bejelentette: indul a miniszterelnöki posztért
@karma1: Igen, a ha nem racionális kiindulópont, de elemzés alapja mindenképpen lehet, sőt, kell, hogy legyen ahhoz, hogy a hibáinkat ne kövessük el újból és újból.
Mert, ha nem kerül ki az őszödi beszéd , ha nem kerül sor Trianonra, ha nem szállunk be a II. világháborúba stb. Nyilván azoknak a valóságoknak is meglett volna a maguk tanulsága, ám meggyőződésem szerint nincsenek véletlenek sem, tehát, mindig az történik meg, amely döntések meghozatalára a kollektív tudat alapján megteremtődnek a lehetőségek. Ezért van jelentősége a mindenkori kritikus többségnek.

" Lehet egy sokszinu ellenzek, ahol mindenki megtalalja a maganak tetszo platformot, politikai nezetet - nem lesz az rossz! De soha tobbet nem szabad egyetlen embernek a kezebe akkora hatalmat adni, mint amit orban maganak meg tudott kaparintani. Kizarolag tobben donthessenek, es kizarolag szakmai, hozzaerto alapon. Semmi mastol nem fog talpraallni Magyarorszag "

Igen. :)
Kocsmáros: a barkácsbolt hónapok óta rogyásig van vásárlókkal, nekem miért kell zárva tartani?
Nem bejelenteni a munkavállalókat, a legjobb indulattal is: hiba.

Vajon a fidesz nem arra játszik, hogy az elégedetlenség polgári engedetlenségre késztesse, kivigye az utcára az embereket, amire, először beveti a kubatov-gárdáját, a mihazánkat, a lelátók "hőseit", majd kivezénylik a katonaságot, a TEK-et, és Karácsonyra mutogatva, miszerint a főpolgármester nem képes rendet tartani a városában, egyrészt lemondásra szólítja fel, másrészt feljelenti, harmadrészt , belátó, jó kormányként alamizsnát vet a nép közé, de olyan feltételeket szab közben - pl. az orosz vakcinákkal való tömeges oltás -, amelyek kizárólag ránk ütnek vissza.

Láttunk már példát a kiprovokált összetűzésre. Sunyi politizálásban Orbán valóban teljesít.
Jakab Péter bejelentette: indul a miniszterelnöki posztért
@karma1: Ebben egyeztek meg:

444.hu/2020/12/20/hivatalos-lett-az-ellenzeki-osszefogas-kozos-jeloltek-miniszterelnok-jelolt-kozos-programmal-es-kozos-lista-lesz

A miniszterelnök-jelöltségért való indulás bejelentését nem kötötték ahhoz a feltételhez, hogy azt csak együtt, egy időpontban tehetik meg, arról nem is beszélve, hogy bárki jelentkezhet a civil szférából is.
De, ha tévedtem, és, aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére, azt biztosan alá lehet támasztani egy általam nem kellő figyelemmel kísért forrással. :)

Szanyi kapitány önmaga paródiája, de nem humoros, mert valóban elvisz szavazókat, akiket még illúziók hajtanak, nagy nosztalgiával a szocializmus iránt. Félő, hogy nincsenek kevesen, és a fidesz az ebéd utáni kávézás alatt fetreng a röhögéstől.

A kétfarkúak egy érdekes társulat. Dettó mint Hadházy. Ha abszolút korrekt akarok lenni, akkor nem tagadom, ők a legrokonszenvesebb képviselői a jövőnek. Talán nem túlzás hírnöknek titulálni őket.
De: nem véletlenül Ákossal vontam párhuzamot. Nemcsak tisztességben járnak kéz a kézben, hanem a politikai stratégia hiányában is. Ezzel együtt, én úgy tudom, bár indítják a jelöltjeiket, de , ha szükséges, beállnak a kpl. ellenzék mögé.
Gondolkodtam ám azon, hogy, miközben az LMP-t okoljuk elsősorban az előző választások elvesztésével - pedig a Jobbik is kivette a részét belőle - , végig futtatjuk-e magunkban , mi történt volna a győzelmünk esetén. Könnyen lehet, hogy rosszul végződött volna, mert a társadalmunk, benne a pártjainkkal, a politikusainkkal, akkor még nem érett meg az érdemi változásra. Most érzem úgy, hogy valóban van esélyünk valami kis elmozdulásra egy értelmesebb, mindenképpen tisztességesebb politika irányába, ráadásul a fidesz a mi malmunkra hajtja a vizet azzal, hogy egyre nagyobbra tátva a száját, kimutatta a foga fehérjét.
Fidelitas: a jobbikosok Gyurcsányra szavaznak
@verőce21: 9.23

Egy kis emlékezetfrissítés:

budapest2budapest.wordpress.com/2013/10/14/kik-es-mikor-vezettek-be-a-devizahitelezest-magyarorszagon/

Magatokat degradáljátok a tényeket figyelmen kívül hagyó mantráitokkal - olyan könnyű leleplezni titeket. Most éppen téged.
Jakab Péter bejelentette: indul a miniszterelnöki posztért
@karma1: Hadházy Ákos 2004-től 2013-ig dolgozott a Fideszben.

A Jobbik, szerintem, azért tudott középre húzni, mert, ha csak csírájában is, de megvolt a készség rá, különben Jakab rongyosra beszélhette volna a száját. Azt tudom - mert ott voltam -, hogy a 2018-as, 100 ezres nagyságú, kormányellenes tüntetésen a Jobbik ment elöl, olyan eltökélten, összetartóan, de nem elkülönülve, leválva!, amely egy valamire való szociológusnak a tollhegyére kívánkozik.

Amíg Magyar György Márki-Zay Péter mellett dolgozik a Mindenki Magyarországa Mozgalomban, addig a vele kapcsolatos kételyeimet talonba teszem. Elég meggyőző az általa vezetett város lakóinak a felé irányuló bizalma, s a tény, hogy Lázár ellenében képes a fennmaradásra. Nem érzem olyan intelligensnek mint Karácsony Gergelyt, de, lehet, hogy éppen a számomra nem szimpatikus , az ellentmondás nem tűrésére inkább hajló attitűd segíti a fidesz ellenében.
Maga a mozgalom az Összefogás része, ez fontos információ, mert az ellenkező értelmezése gyengíti az ellenzék erejét.

Hogy kutyából nem lesz szalonna, így igaz. Csak, egyrészt, nem biztos, hogy valóban kutya az, amit mi annak akarunk látni, másrészt ez a mondás olyan féligazságot tartalmaz, amely elsősorban az előítéletek gerjesztésére alkalmas.
Fidelitas: a jobbikosok Gyurcsányra szavaznak
@csak úgy...: 21.42

Annak a papnak, aki már átvette a következő mise anyagát a helyi fideszklántól.
Kásler azt üzeni, fejezzük be a válogatást a vakcinák között
@Nessy: Egészséges ember olyan ritka a földön, mint égen a csillag. Ez kb, annyit jelent, hogy a Szputnyik vakcina, ellenjavallatai miatt, emberi felhasználásra nem ajánlott.
S miután erről a kormányról bármi rettenet feltételezhető, benne van a pakliban , hogy, bár valaki választ magának vakcinát, s rá is bólintanak, hogy azt kapja, amit kért, valójában azt adják, amit ők akarnak. S ezt talán a körzeti orvosok sem tudják ellenőrizni.
Úgyhogy én döntöttem.
Saját diákjait lejárató anyagot osztott meg az SZFE
@human: Persze. De, ha benned is, bennem is felmerült, akkor ezzel az elmélettel valószínűleg nem vagyunk egyedül. :)
Jakab Péter bejelentette: indul a miniszterelnöki posztért
@Gazella: Hadházy nem hivatalnok. Ő a szó legnemesebb értelmében képviselő, olyan, aki a lábát lejárja az érdekünkben. Forradalmár, társadalmat megújító reformer, oknyomozó közéleti személyiség.
Ritka kincs.
Biden az EU-ból elsőként Macront hívta fel
@csak úgy...: Hú, de zavaró már ez a sok komcsizás. Kontraproduktív.
Saját diákjait lejárató anyagot osztott meg az SZFE
@human: Régi ötletem! :) Csak azzal van a gond, hogy hol húzzuk meg a határt. Szegedet nem adhatjuk, a főváros evidencia, de eléggé kacskaringózik az ellenzék-fidesz-lakta települések útvonala. Az ember azt hinné, a Dunántúl, többségében demokraták által lakott, de nem.
Pedig milyen egyszerű lenne, ha megszabadulhatnánk a kolonctól.
Saját diákjait lejárató anyagot osztott meg az SZFE
Ezek után én azt javaslom, hogy egy emberként álljanak fel, és hagyják ott az egyetemet. Ez már úgysem a meglévő diákságé. Karácsony már ősszel felvetette az alternatív oktatás lehetőségét, ajánlott ingatlant, a régi oktatók is mind visszajönnének. Emellett színházak bocsátanák a fiatalok részére a színpadjaikat, ahol tanulhatnának,próbálhatnának, szerepelhetnének.
Meg kell szervezni! A kormány essen a saját csapdájába.
Jakab Péter bejelentette: indul a miniszterelnöki posztért
Én miniszterelnök-helyettesként gondoltam rá, de induljon, mérettesse meg magát. Az új kormányban mindenképpen fontos pozíció várja.
Kásler azt üzeni, fejezzük be a válogatást a vakcinák között
@kereső: Egyébként sem volt szimpatikus, erről az eleve alacsony szintről csúszik egyre lejjebb. Szakember létére inkább tűnik egy szolgalelkű, tanácsnoknak, aki alázatosan hajlong a mindenkori felettese előtt, s teljesíti az utasításait akkor is, amikor már életekről van szó. Ezért a szakmaiságát is kételyekkel fogadom.
Hamis emberekkel tele van már a padlás.
Leszedette az uniós zászlókat egy fideszes polgármester
Az ilyenek, mint ez az ómió, hol bújkáltak Kádár alatt? Honnan, milyen lyukból bújtak elő? Hányan vannak, miért ilyen boldogtalan, üres lények? Mit akarnak? Kik futtatják őket, és mire képesek?
Egy szó mint száz, szerettem a szocializmust, akármilyen is volt, ennél, ezeknél ezerszer különb.
Leszedette az uniós zászlókat egy fideszes polgármester
@Eladott Ország: 32 évvel ezelőtt jobb volt ebben az országban élni. Nekem, jobb. A Mars nincs távolabb tőlem, mint az a képmutatás, álszentség, öltönyös/egyenruhás bűnözés, amely átitatta az elmúlt évtizedeket, hogy Orbán alatt csúcsra fusson.
"Útálom a szarkeverő hazaáruló komcsikat" írta a volt falusi TSz-elnök a vakcina kapcsán
Oltakozzon, bácsika! Szorgosan és elkötelezetten, ahogyan TSZ-elnökként együtt borozgatott a falu mindenkori vezetőivel, azokban a régi szép időkben, amikor az oroszok még a barátaink voltak, és az MSZMP vezette állam juttatta a tanácsházának és a TSZ-nek a muníciót.
Biden az EU-ból elsőként Macront hívta fel
@csak úgy...: 15.18

Én el tudom képzelni, hogy létezik, csak nem úgy, ahogy azt a propaganda a szánkba akarja rágni.
A tisztességtelen politikusok - mint Orbán is - kezüket, lábukat törnék, hogy a közelükbe jussanak, de oda éppen az ilyenek nem juthatnak be.
Biden az EU-ból elsőként Macront hívta fel
@csak úgy...: Rosszul mondtam: nem szabadsághős, hanem hősködik. Szerintem a német politikusok "ha nincs ló, jó a szamár is" elv alapján tartalékban tartják, de közben megvetik, és kigúnyolják. Ez sem rokonszenves, de Orbán egyértelműen mást érdemelne: egy jól irányzott tunikán billentést.
Önállóan indul a 2022-es választáson Szanyi Tibor pártja
@Eladott Ország: 11.39

Erre fel sem figyeltem! :) Szólhatott volna Gulyás, hogy apafej, tartsd rendesen azt a kést, mert ország-világ látni fogja, hogy még mindig nem megy! :)
Biden az EU-ból elsőként Macront hívta fel
@csak úgy...: Nem kérdezik, szólnak, hogy vidd, és fizesd. Ha nincs pénz, mert már az uniósból sem maradt, akkor megengedik, hogy hitelt vegyen fel tőlük. Orbán csak Nyugaton szabadsághős, Keleten alázatos kisinas.