Nyírfa

Több gyermek is megfertőződött, van olyan kiskorú, akinek az oxigéncserében segíteni kell
@Horizont: Ami nemzetivel kezdődik, arra keresztet vethetünk. A KÖJÁL-nak, ÁNTSZ-nek olyan jogosítványai voltak, amelyek önmagukban alkalmasak lennének bármilyen járvány hathatós kezelésére. Ennek a mindenhez is értő felcsúti kalandornak feltette a koronavírus a koronát a fejére. De milyen korona ez?
Parlament hiányában az Alkotmánybíróságnak kell kontrollálnia a kormányt
@Eladott Ország: Áder nem köztársasági elnök - nincs is köztársaság, nem is értem, milyen jogon bitorolja ezt a funkciót és címet - , hanem fidesztag., Egy egyszerű kis fidesztag. Soha nem fog felnőni ahhoz a méltósághoz, amit képviselnie kellene.
Tartok tőle, hogy rossz vége lesz ennek a vircsaftnak, de ...de bízom a gondviselésben, hogy segít ott, ahol ezt kérik, el is fogadják, tesznek is érte.
Több gyermek is megfertőződött, van olyan kiskorú, akinek az oxigéncserében segíteni kell
Ez az ember az országos tisztifőorvos. Visszasírom a jó kis KÖJÁL-t a szigorú közegészségügyi szabályaival, a hozzáértő szakmai gárdájával. Régen volt, de igaz volt.
21 millió eltitkolt kínai halottról terjed a hír a neten
@Yoda69: Gondolom, ha a hír igaz, a hozzátartozók. Vagy megszűnt. De tényleg szerencsétlenül van tálalva.
Időt nyertél cimbora, nem hatalmat! Azt is keveset....
@Horizont: Nem mindig ír butaságot, néha még tetszikelem is a beírását. De ez most úgy hatott, mint amikor bunkóval fejbe vágnak valakit.
Az ellenzék azt kéri, legyen időkorlátja a vészhelyzeti törvénynek, ami teljhatalmat ad a kormánynak
@tudode: Többen járultak hozzá a kelleténél: egy csomó pénzsóvár üzletember, leleményes karrieristák, nyakukat behúzó közalkalmazottak, tisztviselők, butácska szavazók és vállvonogatók. Nagyobb fele részben ilyen nép vagyunk, ezért lehet Orbán ott, ahol van.
21 millió eltitkolt kínai halottról terjed a hír a neten
Ebbe én most inkább nem gondolok bele. Mindenesetre miért mondana le bárki a mobilelőfizetéséről éppen egy járvány alatt, amikor a telefon kapcsolat a külvilággal? Egyéni indok ugyan lehetséges, de 21 millió?

És ömlik a kínai áru a világ minden tájára.
Nem viselhetnek védőmaszkot az Országos Vérellátó Szolgálat dolgozói
@Eladott Ország: Tiborcz, aki nem közszereplő? Aki itt és ott, künn és benn, fenn és lenn? Aki bemászik ablakon, kimászik kulcslyukon, s előtte tágul az akadály? Ezt jó tudni, eszembe se jusson ott donorkodni.
"Orbán törvénybe iktatta saját maga megkoronázását" – össztűz alá került a miniszterelnök
@Nessy: Egy Orbán-aktivistának a tény nem több mint a falra hányt borsó .
Életfilozófiája az izomerő, érve a pofon, magyarázata a csak, módszere a tagadás és a kinyilatkoztatás, jelszava a rend, amit ő tart fenn, a munka, amit másokkal végeztet el.
Ilyen emberekkel ötről a a hatra jutni?
Időt nyertél cimbora, nem hatalmat! Azt is keveset....
@Eladott Ország: ma, 12.00

Erre a szintre meg kell érni. A magyarok közül mindig csak kevesen tudtak lépést tartani a fejlődéssel, a csoda tudja, talán tényleg a puszták népe , lóra pattanni, karikás ostort pattogtatni, íjat feszíteni , ehhez értene , de bele lett erőltetve egy, az európai civilizáció által természetesnek tartott rendszerbe, az államba, és ebben nem találja a helyét. Azok a kiválóságok, akik nevet szereztek a magyar társadalomnak, gyakorlatilag a már jóval előttünk itt élő, illetve az évszázadok során betelepült népcsoportok leszármazottai. Az elkerülhetetlen keveredés csak segített a magoroknak az európai integrációban, de az olyan lassú, nehézkes, hogy a Kádár-rendszert leszámítva - amikor tömegesen tanulhattak az emberek, és fokozatosan egyre jobb életkörülmények közé kerülhettek - csak egy elmaradt régiója vagyunk a kontinensünknek. Sajnálom, nagyon, hogy ez a nemzet, amely sokszínűségéből adódóan végtelenül gazdag lehetne, ékköve Európának, megy visszafelé az időben, egyre, egyre távolodva a többiektől, akik a haladásra tették le a voksukat.
Nekünk kevés Bajnaink van, kevés Hadházynk, kevés Juhász Péterünk, kevés Gulyás Marcink . Mi álldogálunk, időnként beleszívunk a pipánkba és elmélkedünk a mások dolgain. Mert hogy a másoknak vannak dolgaik: építenek valamit, amiben szeretnek élni - mindannyian, közösen.
Az ellenzék azt kéri, legyen időkorlátja a vészhelyzeti törvénynek, ami teljhatalmat ad a kormánynak
@tudode: A megállapításod olyan pontos, hogy nem is lehet mit hozzá tenni. Nem értettem a '90-es években, miért tartják tehetséges fiúnak, kikiáltva őt a jövő egy lehetséges jelentős politikusának. Az élet az én értetlenkedésemet igazolta.
Az ellenzék azt kéri, legyen időkorlátja a vészhelyzeti törvénynek, ami teljhatalmat ad a kormánynak
@tudode: Én '89-ben is annak láttam, ami: egy nyegle kis karrieristának. Csak közben még be is kattant.
Az, hogy a győri hitéletre 10 x annyit adott a közpénzből mint a vakcinakutatásra, tűpontosan mutatja , hogy mit jelent számára a társadalmunk. Csak egy fejhető tehenet.
Szijjártó: a liberális mainstream ismét össztűz alá vette Magyarországot
Szijjártó Péter; sok ez már neked. Én elhiszem, hogy rettenetes lehet páriaként létezni a civilizált világban, de ezt csak magadnak köszönheted.
Az ellenzék azt kéri, legyen időkorlátja a vészhelyzeti törvénynek, ami teljhatalmat ad a kormánynak
@tudode: De a bazi nagy ikszesek ujjongva éltetik a vezér minden kinyilatkoztatását, a mostani teljhatalomtól pedig győzelmi eufóriájuk van, hiszen bárkivel, bármit megtehet az ő istenük.
A jászberényi kórházigazgató két lábbal szállt bele a polgármesterbe, amiért az nyilvánosságra hozta a fertőzés hírét
Az nem bizalomkeltő, ha egy kórházigazgató fidesz-pártkatonaként viselkedik. Járvány van, uram, ha nem vette volna észre.
Gyógyítani kell, nem fegyelmi eljárásokat indítani. Majd később, Önnel kapcsolatban helye lesz annak is.
Az ellenzék azt kéri, legyen időkorlátja a vészhelyzeti törvénynek, ami teljhatalmat ad a kormánynak
Nem kérni kell, Gyerekek, nem a karácsony jön, hanem Orbán Viktor. Több határozottságot, erélyt, elhivatottságot és kreativitást várok: a farkas már betette a lábát a nagymama házába és nyalogatja a szája szélét.
Benkő: A magyar lakosság örömmel fogadta a katonák megjelenését a városokban
Ugráltam örömömben. Ja, az egy másik hír volt.
Azt nem értem, mire van a kórházi adminisztráció, ha többek között nem a feladatok megszervezésére. A katonákat közbe iktatni olyan, mint amikor hó végi záráskor kell betanítani egy új kollégát - csak útban van.
Persze, tudjuk mi, hogy a katonai jelenlétnek mi a valós oka, akár a vállalatoknál, akár az utcákon, a kórházakban vagy a fidesz pártgyűlésein, amiket Orbán Viktor évértékelőnek nevez.
Nem viselhetnek védőmaszkot az Országos Vérellátó Szolgálat dolgozói
Bayer Zsolt felesége a vezetője az OVSZ-nek. Ez mindent elmond.
Az ott dolgozók magukra hallgassanak!
"Egyetlen magyar sincs egyedül!" – Orbán Viktor focis videóval üzent
Tényleg nem vagyunk egyedül, Viktor. Mindenekelőtt velünk van az igazság. Aztán az EU, Soros György, tehetséges és - figyelj! - tisztességes ellenzéki politikusok, no, nem mindegyik, de vannak annyian, hogy elleszünk velük utánad, ami, ne vedd zokon, de nagy megkönnyebbülés és lehetőség lesz ennek az országnak.
Ja: és nekünk vannak barátaink. Barát. Tudom, neked ez újság.
Szóval, ne aggódj, nem vagyunk egyedül. Egy kérés: légy oly szíves, tartsd magad távol tőlünk, nem csak másfél méternyire.
"Orbán törvénybe iktatta saját maga megkoronázását" – össztűz alá került a miniszterelnök
@Béla333: Igen, ez az elégedett mosoly az arcán: hát megcsináltad, Viktor, mondja magának, és megveregeti a saját vállát. Most már semmit nem tehet meg velem, apa, ő is láthatja, uralom az egész országot. Az egészet. És nekidurálja magát, hogy folytassa a hódítást, hiszen Európa még hátra van. Én meg azt mondom, Viktor, hogy Európa távol van, egyre távolabb
tőled. Nem szeretnék a helyedben lenni, amikor rábébredsz, hogy egyedül maradtál - sem Semjén, sem Habony, sem Budai, senki nem lesz melletted az utolsó órák után.
Orbán: egy hét múlva a magyar történelem legnagyobb gazdaságélénkítő csomagját jelentjük be
Jön a nemzeti közmunka? Munkaszolgálat?
Azt mondja, majdnem sikerült a teljes foglalkoztatottság -ja, a milliókat megalázó , éhbért sem adó közmunkával. Emlékszünk, ugye, hogy kirúgták a közalkalmazottakat meg a köztisztviselőket, majd ugyanabba a munkakörbe visszavették őket - közmunkabérért.
Az jutott eszembe, hogy a papok mivel vigasztalták a szegényeket évezredeken keresztül: majd a túlvilágon Te leszel az úr és ők lesznek a szolgák. És akkor jaj de jó lesz neked! A fidesz ennyire nem találékony, de cinizmusban bőven túltesz az egyházon: úgy beszél, mintha a társadalomnak akarna jót, de ez csak a figyelmünk lekötésére szolgál: valójában nincsen társadalomépítő stratégiája. Így folyamatosan rombolja a meglévő struktúrákat, amiről megint csak el kell terelni a figyelmet, és ez így megy mindaddig, amíg már nem tud mit hazudni, mert körbe nézünk, és csak romokat látunk magunk körül.