Nyírfa

Íme az EMMI "válasza", hogy miért nyitnak ki az iskolák
Nem megmondta orbán, hogy elég az első oltás a védettség megszerzéséhez? Hát akkor?
Hol van az az orvosteam, amely kétségbe meri vonni a szavát?
Itt a kormány válasza Fekete-Győr felhívására
Szóval, 50 %.
Hogy kinek kell - kéne bocsánatot kérnie a társadalomtól, az számomra nem kérdés. Elherdált a kormány annyi pénzt, amennyiből alá lehetett volna támasztani az egészségügyet. Na mindegy, elmondtuk már, mi minden szárad a lelkükön, az biztos, ez már nem marad következmények nélkül, és ez, isten bizony nem fenyegetés, hanem az igazságszolgáltatás.
Itt a kormány válasza Fekete-Győr felhívására
Ha nem tévedek, éppen ma adott ki a kínai egészségügyi főhatóság egy közleményt arról, hogy a Sinovac hatékonysága 5
Iskolai tananyag lett Pataky Attila
@SÍva: :) Hát, ha már mindenképpen kortárs dalszöveg-idézettel kéne ünnepi hangulatot teremteni, akkor inkább a Piramis. :)
Csak nem tudom, ők illeszkednek-e a kormánypolitikához.
Medgyessy Péter szerint a DK hibát követett el, bocsánatot kellett volna kérniük
@Eladott Ország: Nincs rá konkrét bizonyítékom, de véleményem szerint a 2014-es választásokat átjátszotta a fidesznek.
Hogy tudatosan vagy ostobaságból, nem tudom, de nagyon előadta a sértett embert, akinek "muszáj" egy oldalra kerülni Gyurcsánnyal. Volt esélyünk 2014-ben, alakult a kormányváltó hangulat, hiszen már akkor végigtapostak orbánék a társadalom színe-javán.
Egyelőre a nyilvánosság előtt homályban van , mi történt , de , hogy Mesterházy keze nem tiszta, az hótziher.
Medgyessy Péter szerint a DK hibát követett el, bocsánatot kellett volna kérniük
@Eladott Ország: 10.24

Mesterházyval nekem más jellegű problémám van: az, hogy szerintem tégla.
Orban a futball EB miatt halálba küldi a magyarokat a korai nyitással
@karma1: 00.39

Én erről beszélek, nem a rabszolgatörvény elleni tüntetésről.

hvg.hu/itthon/20180414_A_szervezok_szerint_joval_tobb_mint_100_ezren_vannak_szombat

És nem az újságból, tévéből értesültem róla, hanem ott voltam. :)

No. Szerintem nem szerencsés párhuzamot vonni egy tüntetés és a stadionbeli tartózkodás között, mert , míg az utóbbit valamennyire lehet ellenőrizni, addig a tüntetők résztvevőit, nem.
Vagy szerinted a szervezők mindenkitől kérnék az oltási igazolást, vagy annak a becsületes bevallását, hogy már átestek a fertőzésen, és megesketnék a jelenlévőket az édesanyjuk életére, hogy nem hoztak magukkal némi kis vírust? Vagy, el tudod képzelni azt a fegyelmezettséget, hogy sok ezer ember - tízezrekről egyelőre nem álmodunk - távolságot tartva vonul fel a Karmelita elé? Már, ha a rendőrök, a TEK nem zavarná szét őket menet közben.
Természetesen a foci-eb-ről megvan a véleményem, de őszintén szólva azon is csodálkozom, hogy , bár, nem élsz velünk, és olykor nem is vagy képben, de nagyon tudod, hogy mit és hogyan kellene csinálnunk.
Orban a futball EB miatt halálba küldi a magyarokat a korai nyitással
@lampa laz: Hát, az biztos, hogy a fidesz már hiába kapkod a fiataljaink szavazatai után. Építgetheti az internetes hálózatait, de tömegbázisa köztük nincs és nem is lesz.
Ma még nem néztem körül a hírportálokon, de mintha tegnap azt hallottam volna, hogy az egyetemistáknak nagyon nem tetszik az oktatás átalakítása.
Olvasni menő!
@folt: Hát, az az igazság, hogy Müller nem a szívem csücske. De James Redfield és Neale Donald Walsch, igen.
Volt egy nagyon nehéz időszaka az életemnek, amikor a könyvtáram eladása tudott csak kihúzni a csávából. Kiválasztottam néhány könyvet, amelyektől semmiképpen nem akartam megválni, ők képezik az alapját egy újnak, amely éppen tervezés alatt áll. Akkora könyvtár, amekkorát felszámoltam, már nem kell, de néhány tucat könyvért fel fogom túrni az antikváriumokat.

A nyomdaillat! Felejthetetlen! Amikor kisiskolásként megkaptuk a könyveket, állandóan szagoltam őket, gyönyörködtem a fényes lapokban és abban a rengeteg tudományban, amelyet rejtenek.

Nagyon fontosak az első élmények. Bice-bóca a Kincskereső kisködmönből, Hauff és Bechstein legszebb meséi, a Cooper-regények!

Készülök újra az olvasás élményére, az újraolvasáséra. Elsőként Lesznai Annától fogom megvenni a Kezdetben volt a kertet, aztán Maupassant-novellákat, és jönnek sorban a többiek.

Nincs is határ! :) Csak az a sűrű mag, amely tágul és tágul és tágul.

Ilyen remek beszélgetést kívánok mindenkinek lefekvés előtt! Jó éjszakát! :)
Olvasni menő!
@KavehazMagazin: Jó néhány éve már, hogy Diurnus feltett egy kérdést az akkor még fénykorát élő Népszabadságban:
a papíralapú olvasnivalót felválthatja-e valaha is az online felület.
Nem. A könyvnek illata van, varázsa a sok száz oldalon át kibontakozó cselekményszállal , a papír zizegésével, a kemény fedelek közé zárt világával, amely nemcsak pihentető, ellazító, hanem önmagunkhoz kalauzoló is - ettől letehetetlen, nem minden írás, csak A Könyv.
Azt hiszem, ahhoz, hogy legjobb barátként éljük meg az éppen aktuális olvasnivalónkat, ahhoz kell egy kuckó-hangulat. És ez a kuckó bennünk van. Ma ezt felelném Bodor Pálnak.

Köszönöm a választ. :)
Orban a futball EB miatt halálba küldi a magyarokat a korai nyitással
@lampa laz: Ez igaz. Meg az is, hogy rájuk akarjuk testálni ezt a feladatot. Te csatlakoztál hozzájuk? Mert én már nem. Csak drukkoltam nekik, de ezzel nem emeltem meg őket.
Orban a futball EB miatt halálba küldi a magyarokat a korai nyitással
@simmering73: Az internetadó ellen a fiatalok mozgósítottak, így csak rájuk asszociálhattam.
2018. után kellett volna ütni a vasat, amíg meleg volt. Az elcsalt választások óriási felháborodást váltottak ki. Hogy miért ült el, ki vihette volna tovább a lángot...a 2. tüntetés után már nem volt értelme kimenni. A politikusok elfogadták a helyzetet.
Hát most törleszkedik – Demeter Szilárd visszavágott Vámos Miklósnak
@csak úgy...: Nagyon kiábrándító. Megtanulok németül, és letagadom, hogy magyarként születtem. Még van pár évem, átteszem a székhelyem nyugatabbra.
Hát most törleszkedik – Demeter Szilárd visszavágott Vámos Miklósnak
Beleolvastam a mandineres kommentekbe - nem tudtam, hogy ez egy szélsőjobboldali szekció.
Biztos, hogy ez Magyarország? Vagy mindig is ilyen volt, csak szép szőnyeget terítettünk rá, ki
is porszívóztuk, és elégedetten legeltettük a szemünket rajta: milyen ügyesen eltüntettük a koszt - a szőnyeg alá?
Hadházy megmondta a véleményét Orbánnak: meghibbant amiért "szuronyos puskával és gépfegyverrel akarja elpusztítani a járványt"
@gina: mamihami mint fidesz-szektatag? Írsz ész nélkül. És csínján azzal az intelligenciahányadossal, túl sokszor veszed a szádra. Éppen Te.
Medgyessy Péter szerint a DK hibát követett el, bocsánatot kellett volna kérniük
@CsipkeRózsa: Hogy volt Kínában, azt igen. El is dicsekedett vele, hogy a keleti nyitás az ő nevéhez fűződik, már akkor tárgyalt a Fudannal is, hogy campust létesítsenek Budapesten. Egy hullámhosszon van a mai fidesszel. :)
Hogy orbánék akkor elítélték, arról hallgatott.
Hadházy megmondta a véleményét Orbánnak: meghibbant amiért "szuronyos puskával és gépfegyverrel akarja elpusztítani a járványt"
@T-Boly: Jaj, ne haragudj, nem tudtam, hogy még viselni akarod! Szólok a varrodának, hogy növeljék meg a kapacitásukat, nem akármilyen méret érkezik.
Örülök, hogy karcsú vagy. :)
A magyar virológus szerint kényszeríteni kell, ha valaki nem akarja beoltatni magát, "elmennek az erdőbe remetének, kihalnak, vagy beoltatják magukat"
@Főlökött: A Szkeptikus Társaság elnöke volt. Ez nekem elég is. Mindent tagadnak, amit nem látnak a két szemükkel, amit nem foghatnak meg a két kezükkel. Persze, egy kicsit leegyszerűsítettem a munkásságukat, de, végül is ez a lényeg: amivel nem tudnak mit kezdeni, ami skatulyázhatatlan, besorolhatatlan a számukra, az nincs.És mit kell csinálni az istentelen másképpen gondolkodókkal? Na mit? Hát kényszeríteni , hogy álljanak be a sorba. Az ő sorukba.
Saját tulajdonosaikkal bontatják el a Fertő-tavi cölöpházakat, hogy a helyükön Mészáros Lőrinc építkezzen
@bakcsubakka: Csak, mert a Kosok szoktak latolgatás nélkül falnak rohanni. :)
A Szűzekkel nagyon jó a munkakapcsolatom. Pontosabban volt, mert már a nyugdíj kényelmét élvezem.
Köszönöm, hogy válaszoltál erre a nem kicsit indiszkrét kérdésemre. :)
A magyar virológus szerint kényszeríteni kell, ha valaki nem akarja beoltatni magát, "elmennek az erdőbe remetének, kihalnak, vagy beoltatják magukat"
És Kína még csak az egyik lábát tette be. Mi lesz, ha mindkettővel itt rontja a levegőt?
Jön a Fudan, jönnek a janicsárok, az oroszok, és elmondhatjuk, hogy volt egy hazánk.
A magyar kormány és segédei napról napra fenyegetőbben mutogatják az izmaikat. De az izom nem minden. Az az ősembernek is volt.
Összevonják a Nemzeti Múzeumot és a Természettudományi Múzeumot
@Qqberci: Tudod, mihez hasonlítható ez a rombolás? Az iszlám államéhoz.
Medgyessy Péter szerint a DK hibát követett el, bocsánatot kellett volna kérniük
@Eladott Ország: Volt valami kapcsolata a fidesszel, díjat is kapott, ahogyan a képen is látni.
Akit a fidesz elismer, azt én kétkedve fogadom, pontosabban nem fogadom, mert vannak emberek, akiktől szégyen a dicséret.
Nos, Ujhelyi a beszélgetés során említette, hogy a mai napig jóban van M-mel, és, csak mint a M-kormány alatt, a jövő évi esetleges győzelem után is kéri a támogató segítségét.
De én nem kérem. És, ha Ujhelyi igen, akkor én nem akarom, hogy U. helyet , fontos pozíciót kapjon a következő kormányban. Mert M. is csak egy faló ott, ahol végre tiszta körülményeket szeretnénk teremteni.