Csütörtökön melegfronti hatás hozhat némi havat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán szakadozottá válik a felhőzet, felhőátvonulások várhatók többórás napsütéssel, elszórtan zápor, hózápor előfordulhat. Az éjszaka lehullott hó a legtöbb helyen gyorsan elolvad. A szél újból északnyugatira fordul, megerősödik, és egyre nagyobb területen viharossá fokozódik. A csúcshőmérséklet általában 5 és 10 fok között várható, de a keleti határ mentén több fokkal hidegebb is lehet. Késő estére -2 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Viharos szél és elszórt hózáporok, ez várható szerdán

Fotó: met.hu

A meteorológiai szolgálat a széllökések miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyék kivételével az ország összes megyéjére. Ezeken a területeken a várt legerősebb széllökések ereje meghaladhatja a 70 km/h-s sebességet.

Szerda éjjel tovább csökken a felhőzet, jobbára gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű. Helyenként hózápor előfordulhat. Az északnyugati szél veszít erejéből, de még hajnalban is előfordulhatnak erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +2 fok között alakul, de a kevésbé szeles, derült északkeleti részeken hidegebb is lehet.

Csütörtökön a kezdeti általában kissé felhős, napos időt követően a nap második felében nyugat felől vastagabb melegfronti felhőzet érkezik. Reggel, délelőtt inkább csak keleten lehet néhol hózápor, majd estétől a Dunántúlon és a középső megyékben fordulhat elő gyenge eső, a hegyekben havas eső. Reggel, délelőtt a Dunántúlon többfelé erős lökések kísérik északnyugati, északi szelet, később délire, délnyugatira fordul a szél, és mindenütt mérséklődik a légmozgás. A maximum-hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.