Roma politikusok buzdítanak az ellenzék támogatására, teljes fordulat jöhet – írja a Népszava.

Az ellenzéki lista támogatására buzdítja a cigányságot az Országos Roma ÖnkormányzatFotó: Facebook/Országos Roma Önkormányzat

A lap birtokába jutott közleményben az Országos Roma Önkormányzat így fogalmaz:

„Az elmúlt tizenkét év kormányzása bebizonyította, hogy a társadalom alsó harmadában élők csak rabszolgasorsra és megaláztatásokra, nyomorra vannak ítélve. A választás azonban lehetővé teszi, hogy a „nemzeti együtt lopás rendszerét” felváltsa a „nemzeti felemelkedés rendszere”.

Majd azt írják, az ellenzéki összefogással lehetőség van „egy boldogabb, sikeresebb, eredményesebb Magyarországot építeni”. Ennek részeként – hangsúlyozza a felhívás – a romák majd részt tudnak venni a szakmai, felzárkóztatást segítő roma programok előkészítésében, megalkotásában, végrehajtásában és ellenőrzésében. Romaügyi államtitkárság felállítása, családi kedvezmények bővítése, roma vallási gyülekezetek és kisegyházak támogatása, az oktatás és az egészségügyi ellátás fejlesztése – sorolja az ellenzéki program tartópilléreit a szöveg. Az ellenzék a lakáshelyzeten is javítani szeretne, és az infrastrukturális fejlesztések „valódi végrehajtását” ígéri.

„Tisztelettel kérjük roma és nem roma honfitársainkat egyaránt, hogy az ellenzéki lista támogatásával vessünk véget az elmúlt ezer év legkorruptabb kormányzásának!”

– áll a felhívásban.

Forrás: nepszava.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.