Hűvös lesz az idei húsvét egy hidegfront miatt, vasárnap éjjel néhol fagyhat, húsvéthétfőn pedig záporok és zivatarok is jöhetnek, északkeleten és a hegyekben pedig hózápor sem kizárt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap felhőátvonulásokra lehet számítani többórás napsütéssel, inkább csak az északkeleti megyékben fordulhat elő zápor.

Szeles lesz a húsvétvasárnap, hétfő záporok és zivatarok is lehetnek

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Vasárnap napközben ismét erősödik a légmozgás, elsősorban az Alföldön lehetnek viharos, 60-65 km/h körüli széllökések északkeleti irányból. Estére fokozatosan mindenütt mérséklődik a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 11 és 14 fok között várható. Késő estére 3 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap éjjel csökken a felhőzet, így általában derült vagy kissé felhős lesz az ég. A szél lassanként mindenütt mérséklődik. Hétfő hajnalra általában -2 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet, de a szélvédett északi völgyekben ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

Húsvét hétfőjén felhőátvonulások várhatók hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Elszórtan előfordulhat zápor. Északkeleten, illetve a hegycsúcsokon hózápor sem kizárt. Egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északi, északkeleti szél sokfelé megerősödik. A maximum-hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul – olvasható a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.