Szerdára megérkezik egy csapadékzóna nyugat felől, ami némi lehűlést is hoz magával.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden általában gomolyfelhős, napos idő valószínű helyenként záporral, délnyugaton néhol zivatarral. Délután a délnyugati, déli területeken alakulhat ki néhány zivatar, majd az esti, késő esti órákban a Nyugat-Dunántúlt elérő csapadékzónában is előfordulhat dörgés, villámlás. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul. Késő estére 9 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Tovább marad a záporos-zivataras idő

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A zivatarveszély miatt a meteorológiai szolgálat keddre elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Vas, Zala, Somogy, Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megyékre.

Kedd este nyugat felől tovább növekszik a felhőzet, és egyre többfelé számíthatunk esőre, záporesőre, egy-egy zivatar sem zárható ki. Az északkeleti, keleti tájakon a legkisebb a csapadék esélye. Az északiasra forduló szél a Nyugat-Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul.

Szerdán általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Hosszabb-rövidebb napos időszakok főleg a déli megyékben lehetnek. Több helyen előfordul eső, zápor. Zivatarok is kialakulnak. Intenzívebb gócokban felhőszakadás, jégeső is lehet. A nap első felében az ország nyugati kétharmadán, második felében a Dunától keletre nagyobb a csapadék esélye. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet délután általában 13 és 18 fok között alakul, de a tartósan esős tájakon hűvösebb, délkeleten melegebb is lehet.

A zivatarveszély miatt a meteorológiai szolgálat szerdára Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyékre adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.