Több zivatarlánc is végigsöpör az éjjel a Dunántúlon, nyomukban záporok, zivatarok öntözik a földeket.

Az Időkép először vasárnap késő este egy több mint 200 kilométer hosszú, Győrtől egészen a déli határig húzódó láncról számolt be, majd Ausztria és Szlovénia felől újabb viharok érkeztek hazánkba, és hajnal 3 körül az országhatártól egészen Székesfehérvárig tapasztalható égzengés.

Ez látható az Időkép radarján:

Több száz kilométer hosszú zivatarlánc tombol Magyarország fölött

Mi várható a folytatásban?

Az előrejelzés szerint hétfőre virradó éjszaka a Dunántúl déli felén többfelé számíthatunk zivatarokra, köztük jégesővel, felhőszakadással, szélviharral kísért heves zivatarok is lehetnek. Reggel a Dunántúlon még szórványosan alakulhat ki eső, zápor, helyenként zivatar, de délután csapadék már nem valószínű, napos-fátyolfelhős időre készülhetünk. Hajnalban 11-18, délután 24-32 fok várható, keleten lesz melegebb az idő.

Kedden sok napsütés várható, túlnyomóan gomolyfelhők lesznek az égen. Egy hidegfront hatására napközben még csak helyenként, késő délután és este viszont már több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok a Dunántúlon és a középső tájakon. Hajnalban 12-18, délután 26-32 fok között alakul a hőmérséklet.

Forrás: idokep.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.