Hiába, a család az család.

Másodfokú ítélet: nem volt jogsértő az RTL-en futó szivárványcsaládos kampány

Másodfokon is megnyerte A család az család kampány miatt indított pert az RTL Magyarország a Médiatanács ellen – írja telex.hu az RTL Magyarország közleménye alapján. Mint ismert, az NMHH 2021 márciusában indított eljárást az RTL Magyarország ellen, mert a tévéadó szivárványcsaládokról szóló társadalmi célú hirdetést sugárzott nap közben.

Idén február elején aztán a Médiatanács úgy döntött, hogy jogsértő volt, hogy az RTL este 9 előtt adott le ilyen videót – akkor az RTL és a Háttér Társaság bíróságon támadta meg ezt a döntést. A Médiatanács döntését a Fővárosi Törvényszék áprilisban megsemmisítette, a Fővárosi Ítélőtábla pedig ma másodfokon helybenhagyta az ítéletet.

A Törvényszék indoklásában kitért az Emberi Jogok Európai Bíróságának egy más ügyben hozott korábbi döntésére, amelyben megállapították, hogy semmilyen tudományos bizonyíték vagy szociológiai adat nem utal arra, hogy a homoszexualitás említése vagy a szexuális kisebbségek társadalmi státuszáról szóló nyílt nyilvános vita hátrányosan hatna a gyermekekre

– áll a közleményben.

A Háttér Társaság RTL Klubon sugárzott kampányának ügyében a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítélete helybenhagyta a Médiatanács határozatának hatályon kívül helyezését.

Forrás: telex.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.