Tizenhárom elfogatóparancs volt érvényben a sásdi F. György ellen.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közleménye szerint a 23 éves sásdi F. Györgyöt évek óta keresik a hatóságok, az első körözést még 2020-ban adták ki ellene, azóta viszont ez a szám 13-ra növekedett. A magyarországiakon kívül európai és nemzetközi elfogatóparancsok is érvényben voltak ellene, így került fel a magyar rendőrség Top 50-es körözötti listájára is. A férfi bűnlajstromán többek közt jármű önkényes elvétele, garázdaság, lopás, kábítószer birtoklása és kábítószer-kereskedelem és fegyveres rablás is szerepel.

Top 50-es magyar bűnözőt kaptak el a rendőrök Németországban

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Utóbbit a gyanú szerint idén márciusban követhette el, a férfi neve a több helyen végrehajtott fegyveres trafikrablások lehetséges elkövetőjeként mert fel. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ezt követően adta ki ellene a magyarországi elfogatóparancsot, míg a Kecskeméti Járásbíróság a nemzetközit. 

 A Baranya, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyei rendőrök ezt követően fogtak össze, hogy előkerítsék a férfit, a három megyei főkapitányság felderítő nyomozói együtt dolgoztak a férfi hollétének kiderítésén. Ehhez bevonták a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályát is, az NNI-s rendőrök pedig olyan információk birtokába jutottak, miszerint a keresett férfi Németország északnyugati részén tartózkodhat. A rendőrök felvették a kapcsolatot az ENFAST-on (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) a német társszervekkel. 

Miután olyan adat is felmerült, hogy a férfi éles lőfegyverrel rendelkezhet, a német társszervek speciális egysége végezte el F. György elfogását július 20-án Coesfeldben. A kommandósokat meglátva a magyar bűnöző megpróbált elmenekülni, de a rendőrök elfogták. Azóta letartóztatásban van, kiadatásáról később dönt a német bíróság.

Forrás: police.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.