A legtöbb napsütésre az Alföldön lehet számítani, a nyugati megyékben zivatarok sem kizártak a hét utolsó napján.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap a köd és rétegfelhőzet mindenütt megszűnik, de fátyolfelhőkre és helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre is számítani lehet.

Borongós, néhol záporos lesz a vasárnap

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A legtöbb napsütés az Alföldön várható. A Dunántúlon elszórtan, máshol csak elvétve fordulhat elő záporeső (inkább az Északi-középhegységben), a nyugati megyékben néhány zivatar sem kizárt, ezért Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyékre elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat.. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután 21 és 26, késő este 13 és 19 fok között valószínű.

Vasárnap késő estétől a legtöbb helyen kiderül az ég, ugyanakkor kisebb körzetekben köd, illetve rétegfelhőzet képződhet. Csapadék nem valószínű. A légmozgás gyenge marad. A hőmérséklet hétfő hajnalban általában 10 és 16 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken alacsonyabb értékeket is mérhetnek.

Hétfőn gomolyfelhős idő várható sok napsütéssel, délután nyugat felől fátyolfelhők is érkezhetnek. Csapadék nem valószínű. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a Dunántúlon jellemzően déli, délkeleti, keletebbre az általában északkeleti, keleti irányú légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.