A hőmérséklet 29 fok is lehet, az északnyugati megyékben zivatarok sem kizártak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden az Északi-középhegységben, valamint az Alföld középső részén sok lesz a felhő, és ezen a területen ismétlődő jelleggel alakulhat ki eső, zápor, emellett napközben az Észak-Dunántúlon (elsősorban Alpokalja térsége, Kisalföldön) néhol zivatar is előfordulhat, melyet intenzív csapadék, átmeneti szélerősödés, esetleg aprószemű jég kísérhet. Emiatt Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Vas megyékre elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Záporos-zivataros kedd várható, délen lehet inkább napsütés

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A legtöbb napsütés délen, délnyugaton valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 24 és 29 fok között alakul, de a tartósabban felhős, csapadékos helyeken csupán 21, 23 fok lesz. Késő estére 13 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedd éjjel az ország északkeleti felén maradhatnak felhős részek, míg délnyugaton nagyrészt derült idő várható. Az északi völgyekben párássá válik a levegő, foltokban köd képződik. A Duna-Tisza köze északi, valamint az Alföld középső részén továbbra is előfordulhat eső, zápor. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél több fokkal hidegebb is lehet.

Szerdán fátyol- és gomolyfelhők mellett általában több órára kisüt a nap, csupán helyenként alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar. Jobbára mérsékelt lesz a keleti, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 23 és 29 fok között várható. Zivatarveszély miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyékre lett kiadva elsőfokú figyelmeztető előrejelzés.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.