Több helyen is lehetnek zivatarok a nap folyamán.

Az Országos Meteorológiai Szogálat előrejelzése szerint kedden a hajnalban nagy területen képződött köd, sűrű köd délelőtt feloszlik, a látásviszonyok fokozatosan javulnak.

Köddel indul, zivatarokkal folytatódik a kedd

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Délelőtt az északnyugati megyékben, később a fokozatosan kelet felé haladó front mentén fordulhatnak elő zivatarok. A konvektív csapadékrendszer késő délután a középső országrészben és délnyugaton, majd este, késő este keleten okozhat zivatarokat. A cellákat viharos kifutószél (60-80 km/h), intenzív csapadék (lokálisan >20 mm), esetleg apró szemű jég kísérheti.

A nyugatias szél megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb hőmérséklet általában 16 és 21 fok között várható, de a Kisalföldön ennél hűvösebb is lehet. Késő este 8 és 14 fok között alakulnak a hőmérsékleti értékek.

Kedden estétől nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, de az ország déli és keleti területein még maradnak felhős tájak. Pára-, illetve ködfoltok előfordulhatnak. A csapadékzóna kelet felé halad. Hajnalra már csak a déli és keleti területeken várható eső, zápor. A nyugati, északnyugati szél több helyen megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű, a felhős, csapadékos területeken lesz enyhébb az idő.

Szerdán az összefüggő felhőzet délelőtt kelet, délkelet felé elhagyja az országot, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, a nap második felében azonban nyugat felől ismét egyre több, egyre vastagabb felhőzet érkezik. Reggel nagyrészt mindenütt megszűnik a csapadék, majd a nap második felében főleg a Dunántúlon fordul elő szórványosan eső, zápor, néhol zivatar. Az északnyugati, majd déli szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A maximum 14 és 19 fok között várható.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.