Több helyen lehet számítani gyenge esőre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán a köd és rétegfelhőzet kiterjedése fokozatosan csökken, napközben ezek feloszlását követően gyengén vagy közepesen felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel.

Tartós köddel indul a szerda, de 20 fok is lehet

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Kisebb körzetekben tartósan megmaradhat a rétegfelhőzet. Csapadék az ország döntő részén nem lesz, de a még ködös tájakon néhol szitálás, délután pedig egy-egy helyen gyenge eső előfordulhat. Csak a Dunántúl északi felén élénkülhet meg a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű, a hosszabban borult tájakon lesz hűvösebb. Késő este 7 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

A tartós (6 óránál hosszabb időtartamra megmaradó) és sűrű köd miatt szerdára a meteorológiai szolgálat Komárom-Esztergom, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Nógrád megyék kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki. A köddel borított tájakon a látótávolság lecsökkenhet.

A szerdai éjszaka első felére jórészt mindenütt kiderül az ég, majd nagy területen pára, köd, illetve rétegfelhőzet képződik. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. A légmozgás mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12 fok között alakul.

Csütörtökön az éjszaka képződő köd, illetve rétegfelhőzet napközben ritkul, zsugorodik, csak helyenként maradhat meg. Általában számítani lehet több-kevesebb napsütésre. Estétől ismét terjeszkednek a ködfoltok. Néhol előfordulhat szitálás. Többnyire gyenge marad a légmozgás. A maximum 17 és 22 fok között alakul, de a tartósabban felhős, párás tájakon 15 foknál hidegebb is lehet.

Csütörtökre a meteorológiai szolgálat a tartós és sűrű köd miatt a Dunántúl teljes területére, valamint Pest megyére (benne Budapesttel) adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.