Elsősorban a Bakonyban várható hófúvás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn nyugat felől tovább csökken a felhőzet, az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, ugyanakkor északon, északkeleten maradnak erősen felhős tájak. A fokozatosan gyengülő intenzitású havazás egyre inkább az északkeleti tájakra szorul vissza, majd késő délutántól máshol is kialakulhat helyenként hózápor. A nyugati szelet elsősorban a Győr-Budapest-Szolnok széles sávjában kísérik erős lökések. Kiemelten a Bakonyban hordhatja a havat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul. Késő estére többnyire -1 és -5 fok közé hűl le a levegő.

Marad a télies időjárás, délután hózáporok is lehetnek

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A hófúvás veszélye miatt Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat hétfőre, valamint a zirci és várpalotai járásokra elsőfokú riasztást is kiadtak emiatt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyére havazás miatt van kiadva elsőfokú figyelemeztető előrejelzés.

Hétfő éjjel az ország nagyobb részén szakadozik, csökken a felhőzet és kiderül az ég, de elsősorban északkeleten, keleten maradnak felhős tájak. Helyenként előfordulhat hózápor, kisebb havazás, hószállingózás. A kezdetben még élénk nyugatias szél mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -9 fok között alakul, de a hóval borított, szélcsendes, kevésbé felhős tájakon -10 fok alá is lehűlhet a levegő.

Kedden általában gyengén felhős, napos idő valószínű, de az északkeleti, keleti részeken előfordulhatnak felhős körzetek. Estétől nyugat felől egyre több fátyolfelhő érkezik. A felhős tájakon hószállingózás, gyenge havazás nem zárható ki. A délnyugati, majd déli, délkeleti szelet többfelé kísérhetik élénk lökések. Kora délután -3, +3 fok várható.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.