Napközben akár 16 fok is lehet egyes területeken.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap az összefüggő felhőzet délelőttől egyre nagyobb területen szakadozik, csökken, mögötte gyorsan vonuló felhőtömbök zavarják a napsütést. Összességében több helyen várható időszakos csapadék: reggel, délelőtt még eső, a gyorsan vonuló felhőkből már inkább záporok. Kis eséllyel zivatar is kialakulhat.

Tavaszias lesz a vasárnap, de erős széllökésekre és csapadékra is számítani kell

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Napközben ismét erőre kap a nyugati, majd északnyugatira forduló szél, amelyből – a magasabban fekvő helyek mellett – kiemelten az északi megyékben záporok környezetében is előfordulhatnak viharos, 70-80 km/h-t meghaladó széllökések. Emellett a déli, kora délutáni órákban elsősorban a Kisalföldön zivatar kialakulására is esély nyílik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de az északnyugati határnál ennél egy-két fokkal melegebb is lehet. Kése este 3 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat zivatarveszély miatt Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyékre adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést. Az erősebb széllökések veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest (benne Budapesttel), Fejér, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adtak ki. Ezeken a területeken a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.