Miért lesz kristályos a méz? Mindegyik méz előbb utóbb kristályosodik, cukrosodik. A méznek kb 80% a gyümölcscukor és szőlőcukor ennek a két cukornak az aránya határozza meg hogy az adott méz milyen gyorsan cukrosodik. A mézek cukrosodása tehát egy természetes folyamat. Amelyik méznél túlsúlyban van a szőlőcukor például repceméz az előbb kristályosodik amelyikben több a gyümölcscukor például akácméz az lassabban cukrosodik. Ilyen egyszerű az egész, de előbb utóbb minden igazi méz kristályos lesz. A kristályosodás gyorsasága függ a környező hőmérséklettől a méz huszonegynéhány fokon cukrosodik legkevésbé és 14 fokon leggyorsabban.

Forrás: frissmez.hu
Feltöltő: Dronnalpermetezo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.