Sorra vette a legértékesebb eladó ingatlanokat a Világgazdaság Balogh Lászlóval, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjének segítségével. A cikkből kiderül, hogy nettó hatmilliárd forintos irányárral egy Andrássy úti palota ma a legdrágábban kínált lakóingatlan Magyarországon.

Nettó hatmilliárd forintos irányárral egy Andrássy út végi palota ma a legdrágábban kínált lakóingatlan Magyarországon, Lagzi Lajcsi mocsai kastélya pedig az ezüstérmes a lakáspiaci toplistán. A több milliárdot érő ingatlanok általában több évig vannak eladósorban, az eurósított irányárakkal pedig évről évre történelmi rekordokat írnak.

Ez a legdrágább eladó lakás ma Magyarországon

A jelenlegi topáras lakóingatlan nem más, mint az 1872-ben átadott egykori Tildy-palota, amely már több éve a kínálat oszlopos tagja, nagyjából változatlan áron. 2016-ban például még drágábban, akkor 6,8 milliárd forintért szúrták ki az újságírók, de volt, hogy 5,5 milliárd forintért is hozzá lehetett volna jutni. Az euróban meghatározott eladási árat az euró-forint árfolyam is mozgatja, ami biztos, hogy most 16 millió euró szerepel a hirdetésben.

A Budapest egyik legértékesebb városrészében, 1118 négyzetméteres telken található palota tulajdonosát valószínűleg nem hajtja a tatár

– jegyezte meg a Világgazdaságnak Balogh László, hiszen az ország legértékesebb eladó lakóingatlana jelenleg is bérbe van adva. Az épületben kialakított négy luxuslakás havi szinten több tízmillió forint bevételt hozhat a tulajdonosnak.

Lagzi Lajcsi mocsai kastélya ezüstérmes az ingatlanpiacon

Galambos Lajos, művésznevén Lagzi Lajcsi mocsai kastélya a második legdrágább hazai ingatlan, amit

4,9 milliárd forintért, azaz 13 millió euróért hirdetnek.

A Boldogasszony pusztai ősparkban található 130 hektáros birtokon fekvő luxuskastély 920 négyzetméternyi lakóterülettel és 33 szobával várja új tulajdonosát.

Itt laknak a milliárdosok Magyarországon – A nettó hatmilliárd forintos irányárával egy VI. kerületi palota a legdrágább eladó ingatlan most a piacon

Fotó: ingatlancdn.com

Bár csak ezüstérmes a legdrágábbak mezőnyében, az ingatlan értékét jól szemlélteti, hogy a mostanában rekordszintet súroló, hónapok óta halmozódó ötöslottó főnyereménye sem lenne elegendő a teljes vételár kifizetésére

– érzékeltette Balogh László a kastélyért kért összeg nagyságát.

A mocsai épület akár saját célra, vagyis lakhatásra, akár befektetési célra kiváló lehet, amennyiben a vevő rendelkezik a csaknem 5 milliárd forintos vételárral, amiről egyelőre nem tudni, mennyire alkuképes.

A dobogó harmadik fokára az acsai kastély került, ami 3,7 milliárd forintba kerül

A hathektáros telken fekvő, luxusminőségben felújított Versailles-i kastélyok hangulatát idéző 3,3 ezer négyzetméteres 15 szobás ingatlan vételára tartalmaz még 130 millió forint értékű bútorzatot és 82 millió forint értékű festménygyűjteményt is – nyilatkozta az ingatlan.com gazdasági szakértője a Világgazdaságnak.

A negyedik legértékesebb lakóingatlant Budapest II. kerületében, a Szépvölgyi úton hirdetik

A 3,9 hektáros telken fekvő 1100 négyzetméteres villaépület vételára 3,3 milliárd forint. 

Az amerikai stílusú luxus ingatlan természetvédelmi terület szélén található, különleges természeti adottságai mellett épített értékei mellé felsorakozik az okostechnológia és a megújuló energia használata. A nyolcszobás budai luxusvillához féltucatnyi autóra méretezett garázs, lift, medence és természetesen wellnessrészleg is tartozik.

Kereken hárommilliárd forintba kerül a budai Vár alatt egy műemlékjellegű villaépület, amely a top 5-ös mezőnyt zárja

Az I. kerületi villa mindössze 788 négyzetméteres, 14 szobás, a felújított ingatlan esetében a csúcs vételár jelentős részét inkább a központi elhelyezkedés magyarázza, nem pedig az élbolyban szereplőktől elmaradó méretei. Az 1812-ben épült ingatlan alá hat autó parkolására is alkalmas garázs épült, ami a környéken hatalmas kincs és ugyancsak komoly értéknövelő tényező.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
@TASzSz: abból a kevésböl amit itt keresel? :) álmodozz tovább...
ómió
Czeglédy effti 6 milliárdjából "pont kifutná"!
csak úgy....
@TASzSz: akkor neked a hatvanpuszta kell! :)
Sámannus
Ezekből a hírekből már az is kicseng, hogy a lombkorona sétányokból jut a káposztalevesbe is pár csont.
jesz
hmmm...Galambos szégyellhetné a pofáját...hatalmas értékű ingatlanokkal bír, és mégis lopott?...hiába sír, most is annyi pénze van, hogy megvehetné a börtön személyzetét.
jáger laszló
Nem szándékozom egyikre sem licitálni.,mivel nincs rá se pénzem sem igényem
Különbem sem tudnám fizetni még a rezsit sem!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
@ómió: Inkább Tiborcz legújabb plusz 65 milliárdjából...
Ismered te az arány fogalmát?
A hazugság fogalmát nem, az biztos.
ómió
@Dr. Proktor: Most azon delirálsz, gyagyás, hogy a lopottat összekeverd a megdolgozottal!? Akkor, húzz bele, mert ez ahhoz kevés lesz!
Dr. Proktor
@ómió: Gyagyás lehetsz, de nagyon, ha nem veszed észre hogy Lölő és a többiek extra pénze a te pénzedből is került levonásra...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.