A csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg a kormányhatározat. Egy sor fejlesztést is módosítottak. Az eredeti tervekhez képest bő húszmilliárd forinttal költünk többet 2026-ig a Budapest–Belgrád vasút fejlesztésére, ez derül ki a Magyar Közlöny csütörtökön este közzétett legfrissebb számából. Erről a kormány 1090/2023. számú határozata rendelkezik, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök írt alá. A döntést „a végrehajtás során felmerülő többletfeladatok elvégzésével” indokolják, amit a központi költségvetés terhére kívánnak finanszírozni. Eszerint a pénzügyminiszter és az építési miniszter feladata lett az, hogy a következő négy évben találjon a büdzsében 20,32 milliárd forintot. Már az idén majdnem hárommilliárd forintot kell erre a célra biztosítani. A kormány több ponton hozzányúlt a tavaly áprilisban elfogadott műszaki tartalomhoz is, módosította vagy törölte az akkori „a Budapest–Belgrád vasútvonal újjáépítési beruházás engedélyezési eljárása során felmerült települési igények”...

Forrás: telex.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Kis naívak. Hol van még 2026? Na meg az utána következő évek? Nem mindegy mennyi pénzt dobnak ki értelmetlen beruházásokra akkor, amikor mindenhez 3 millió matyar nemzethy gyapjas tapsikol hozzá?
Yoda69
Ezek a tetvek feleli a jövőnket, csak hogy urizalni tudjanak a jelenben

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok