Rengeteg eső hullott le Magyarország jelentős részén egyetlen nap alatt – több megyében is egyhavi csapadék mennyiség.

Megérkezett az ítéletidő: jégeső és villámárvíz egyszerre szakad rá az országra

Igazából ilyen a májusi idő, csak már elszoktunk tőle. Forrás: Pixabay

Az ítéletidőnek még nincs vége, szerda reggel azonnali riasztást adtak ki jégeső, felhőszakadás, és villámárvíz miatt – írja a Promotions.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint május 17-én, az enyhülés és felmelegedés előtt többnyire felhős idő várható, inkább csak rövidebb időre süthet ki a nap.

Többfelé számíthatunk időszakos esőre, záporesőre, zivatarra, amelyet akár felhőszakadás is kísérhet. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon, majd késő délutántól már északkeleten is erős lesz, az Észak-Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet az Északnyugat-Dunántúlon 11, 15, másutt általában 18 és 23 fok között alakul. Késő estére 10 és 16 fok közé hűl le a levegő.

A meteorológusok intenzív záporokra és zivataros gócokra figyelmeztetnek: bár a kísérőjelenség főleg intenzív csapadék formájában várható, jégesővel, néhol viharos széllel is számolni kell.

Szerdán főképp Kelet- és Közép-Magyarországon várhatók komolyabb zivatarok, amik akár villámárvizet is okozhatnak, erősen viharos szél és nagyobb méretű jég kíséretében.

Szombaton erős felmelegedés indul, ami vasárnap, illetve hétfőn fog tetőzni 27-28 fokos nappali csúcs-hőmérséklettel.

Forrás: Promotions, OMSZ

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.