Eddig Száraz István, Matolcsy Ádám barátja volt a cég egyetlen tulajdonosa.

Mészáros Lőrinc cégbirodalma megállíthatatlan, most egy veszteséges programozó céget kebelezett be

Illusztráció: Pixabay.com

Mészáros Lőrinc egyik érdekeltsége többségi tulajdonos lett a főtevékenységként programozással foglalkozó Core Solutions Kft.-nek – írja a cégbíróságra benyújtott dokumentumok alapján az Mfor.hu. a Talentis Group Zrt. 66,67 százalékos tulajdonrészt vásárolt meg a cégből.

Az addigi egyetlen tulajdonos, a Száraz István tulajdonában lévő Frank Digital Kft.-é maradt 33,33 százalékos részesedés. Szárazról szólva felidézi a lap:

Matolcsy György fiának, Matolcsy Ádámnak a barátja, akinek neve akkor robbant be a köztudatba, amikor Száraz az Origo hírportál tulajdonosává avanzsált.

A Core Solutions a hvg360 szerint egyike volt annak a tucatnyi társaságnak, amely 2018 végén néhány nappal az előtt tudta kimenekíteni betéteit a Matolcsyékkal rokonságban lévő Szemerey Tamás bankjából, az NHB Bankból, hogy a Matolcsy György által irányított jegybank a fizetési nehézségek miatt korlátozó intézkedéseket rendelt el az NHB-nál.

A cég 2017-ben – az alapítást követő első teljes üzleti évben – 361,4 milliós árbevételt realizált, amiből közel 51 milliós tiszta profit maradt. Ezt követte egy 303 milliós árbevételű év 61 milliós nyereséggel, 2019-ben pedig 179 millió folyt be a cég kasszájába, a végére ebből pedig már csak 17,2 millió forint haszon maradt. 2020-ban és 2021-ben 4 milliós, illetve 445 ezres veszteséget kellett elkönyvelni, árbevételük nem volt az Mfor.hu szerint.

Forrás: Mfor.hu
Fotó: Pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Juhász István
Majd kap némi APRÓPÉNZT, vissza nem téritendőként, és utánna eladja az ÁLLAMNAK. Kiváncsi vagyok, hogy Magyarországon ... hány olyan cég van még, amiben legalább rész- tulajdonosként ne lenne jelen Mészáros ? No persze van még ideje BŐVÜLNI, hiszen a Ner tovább hasit. Mi lesz, ha egyszer - mint anno a Simicska éra alatt valamelyik fél BESOKALL, és jön egy újabb O1G nap ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok