Napközben, valamint az esti órákban ismét elsősorban a déli határ közelében, illetve a Bakony térségében pattanhatnak ki zivatarok. Az erősebb cellákat felhőszakadás (> 25-30 mm), kisebb eséllyel átmeneti viharos széllökés (> 60-65 km/h), illetve jégeső (1-2 cm-t nem meghaladó átmérő) kísérheti.

Kettészakítja az országot az időjárás – Felhőszakadással, viharral, jégesővel érkezik a meteorológiai nyár

Fotó: Met.hu

Az ország északi felén, kétharmadán túlnyomóan napos idő várható csapadék nélkül. Délen ugyanakkor a többórás napsütés mellett erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés és ott helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Szélerősödés csak zivatar körül lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 29 fok között várható. Késő estére 16 és 24 fok közé hűl le a levegő.

A gomolyfelhők összeesnek, nagy területen kiderül az ég, ugyanakkor fátyolfelhők sodródhatnak fölénk. A csapadékgócok többsége lecseng, de néhol egy-két zápor, esetleg zivatar nem kizárt. Mérsékelt marad a légmozgás, de a zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de hidegre érzékeny részeken több fokkal hidegebb is lehet.

Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, helyenként fátyolfelhőkkel. Délen és keleten elszórtan előfordul zápor, zivatar, másutt kisebb a csapadék esélye. Az északira forduló szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Délután 25, 30 fokot mérhetünk.

Forrás: Met.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Nem az időjárás szakítja ketté, ganem az orbánjárás...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.