Ebben az évben Szilvásvárad, a hazai lótenyésztés egyik ikonikus helyszíne ad otthont a 16. Nemzeti Vágta döntőjének szeptember 30. és október 1. között – tájékoztatták a szervezők az MTI-t hétfőn.

Mészáros Lőrinc lovardája ad helyet a Nemzeti Vágta döntőjének
Fotó: Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont lovas stadionjának főbejárata. 2018. augusztus 18-án nyílt meg Szilvásváradon a Kincsem Nemzeti Lovasprogram keretében felépült lovas stadion. A beruházásnak köszönhetően lehetőség lesz többek között nemzetközi szintű versenyek és edzőtáborok megrendezése. A stadion 8000 férőhelyes, benne 10 ezer négyzetméternyi versenypályával. A MTVA/Faludi Imre

Közép-Kelet-Európa legnagyobb amatőr lovas versenyének döntő futamai a címerében ezüstszínű lipicait viselő Szilvásváradon lesznek, ahol a hazánkban közel 200 éve tenyésztett lipicaiak igazi otthonra találtak – idézi a közlemény Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgatót.

A tavaly az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára is felkerült lipicai lótenyésztés egyik fellegvárának számító Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont minden nemzetközi szabványnak megfelel, speciális négyévszakos pályatalaja kiváló nedvességelvezető és lólábkímélő – hangsúlyozzák a közleményben.

A versenyigazgató szerint a pálya inkább a képzettebb, technikásabb párosoknak kedvez majd; a sikeres szerepléshez ló és lovasa még erősebb együttműködésére lesz majd szükség.

A szilvásváradi fináléra a kvalifikáló versenyek májustól szeptemberig zajlanak, tizenegy magyarországi és 5 határon túli helyszínen lesznek előfutamok.

Az idei Nemzeti Vágta újdonsága, hogy az elővágtákon és a döntőn magyarországi település csak magyar tenyésztésű lóval indulhat. A lovak azonosításában közreműködnek a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetségének hivatalos területi felügyelői. Ebben az évben a nemzetközi futam valamennyi lovasa lipicai lóval száll versenybe

- áll a közleményben.

A Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont 8 ezer férőhelyes stadionját 2018. augusztus 18-án adták át. A beruházás 7 milliárd forintba került, és Mészáros Lőrinc cége építette – írja a Telex.hu.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
A Lipicai lovak már izgatottan várják a nagy eseményt!!
M Lőrinc barátunk szintén!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.