Folytatódik a nyárias meleg időjárás a következő héten, helyenként akár 36 Celsius-fok is előfordulhat a legmelegebb órákban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzése szerint a napos időt sok napsütés fogja kísérni, de időnként előfordulhatnak záporok és zivatarok is.

Jövő héten visszatér a nyári meleg

Fotó: Pixabay

Hétfőn kevés fátyol- és gomolyfelhő lehet jelen a sok napsütés mellett, de csapadék nem valószínű. A hőmérséklet várhatóan 28 és 33 fok között alakul.

Kedden is folytatódik a napos időjárás, bár esetenként felhős lehet az ég és helyenként előfordulhatnak záporok és zivatarok is. Csak a zivatarok környezetében erősödhet meg a szél. A hajnali hőmérséklet 12-19 fok között várható, míg délutánra 29 és 34 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán a felhők ismét előtérbe kerülhetnek, és helyenként előfordulhatnak záporok és zivatarok is.  A hőmérséklet hajnalban 14-21 fok között alakul, míg délutánra 29 és 35 fok közé emelkedik.

Csütörtökön továbbra is sok napsütés várható, elszórtan alakulhatnak ki záporok és zivatarok, és a szél is átmenetileg megerősödhet a zivatarok közelében. A  hőmérséklet 15-36 fok között mozoghat. 

Pénteken a napsütés mellett erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, és fátyolfelhők is megjelenhetnek az égen. Több helyen számíthatunk záporokra, zivatarokra, sőt akár heves esőzésekre is, amelyek közelében erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. 

Szombaton felhőátvonulásokra számíthatunk többórás napsütéssel. Az északi szél sok helyen megerősödik, és az esetlegeses zivatarok környezetében akár viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 14 fok, míg a maximum 31 fok lehet.

Vasárnap is sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhők kíséretében, bár néhol előfordulhatnak záporok, esetleg zivatarok is. A minimum-hőmérséklet 11-19 fok között alakul, míg a csúcsérték 25 és 31 fok között valószínű.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.