Ahogyan az elmúlt években, úgy idén is várják a jelentkezőket az immáron 3. alkalommal megrendezésre kerülő #teamracz- Autóversenyző leszek! táborba.

A szervező, Rácz István, mind hazai, mind nemzetközi porondon bizonyított a pályaautózás csúcskategóriáiban. Sokszoros magyar bajnok, valamint a Porsche Supercup, a GT világbajnokság, a dubai és barcelonai 24 órás versenyek győztese is. A megszerzett vezetéstechnikai és műszaki tudást szeretné átadni a táborban résztvevők számára, ahol versenypályás oktatásra szakosodott autóversenyző instruktorok gondoskodnak még az elméleti és gyakorlati képzésről. Az autóversenyzés benzingőzös mámorán túl számos más programmal is készülnek.

Ezt is lehet tanulni – Újraindul a nagy sikerű autóversenyző-tábor

Idén június 26 és 30. között veszik birtokba a táborozók a Kakucs ring pályáját, ahova 12 éves kortól egészen 30 éves korig várják a jelentkezőket. Az 5 napos tábor ideje alatt a résztvevők megismerkednek az autóversenyzés alapfogalmaival, mint például az ideális ívek megválasztása, a bemelegítő és hűtő körök fontossága, de járműismereti képzést és vezetéstechnikai tréninget is kapnak, ahol az elméleti tudást kamatoztathatják.

Az autóversenyzés komoly testi és szellemi felkészülést igénylő sportág, ahol az élményeken túl kiemelt figyelmet érdemel a biztonság is.

A rendezvényen képzett instruktorok és Suzuki Swift Cup gyári versenyautók állnak a résztvevők rendelkezésére, melyek teljeskörű biztonsági felszereltséggel vannak ellátva, mint például a négy pontos biztonsági öv, versenyülések, bukócső.

A szervezők hangsúlyozzák: élményből nincs hiány, az elfáradás garantált. Óránként 15 percnyi vezetés nem csak mentálisan, de fizikailag is fárasztó. Ez az idő szinte egyenértékű egy 15 perces, magas intenzitáson végzett edzéssel; ráadásul egy hétre vetítve több mint 500 kilométer autózást jelent.

Az utánpótlás-nevelés egyik újdonsága

István, aki immáron 8 éve foglalkozik vezetéstechnikai tréningeken való képzéssel, az utánpótlás-nevelés fontosságát is hangsúlyozza az Autóversenyző táborral. Ez egy olyan lehetőség, mellyel a tehetségek teret kapnak a bizonyításhoz és a jövőben akár versenyzői karriert is építhetnek. Az oktatásban társa lesz Tenke Tamás többszörös TCR Europe pontszerző, egykori szimulátor-bajnok és WTCR szabadkártyás induló, versenypályás oktatásra szakosodott instrukto és Benik Balázs többszörös abszolút rally bajnok is.

Racing School, azaz Autóversenyző suli

Az utánpótlás-nevelésben nem csak a tábor, de az idén indított #teamracz Racing School, azaz Autóversenyző suli is úttörőnek számít, ahol a tehetséges fiatalok képzése, oktatása van a középpontban. Benik Benett, Dián Máté és Németh Eszter is a korábbi táborok résztvevői, jelenleg a Racing School növendékei. Számos versenyt megnyertek, illetve dobogós helyezéseket értek el, több kategóriában.

Aki szeretne egy életreszóló, felejthetetlen élményt, jelentkezzen a 3. #teamracz Autóversenyző leszek! táborába.

További részletek és jelentkezés a www.autoversenyzoleszek.hu honlapján.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.