Míg a Penny már régóta alkalmazza, a Lidl, az Aldi és a Tesco éppen a megoldáson gondolkodik, az Auchan és a Spar pedig visszautasító a bolti készpénzfelvétellel kapcsolatban – írta meg a Telex.

A Penny már évek óta csinálja, most a nagyobb cégek is bevezetnék boltjaikba a készpénzfelvételt

Fotó: Pixabay

Július 1.-étől életbelépett a kormány által bevezetett cashback rendszer, ennek segítségével havonta kétszer lesz lehetőségünk egybekötni a készpénzfelvételt a bolti vásárlással. Maximum negyvenezer forintot vehetünk fel ezzel a módszerrel anélkül, hogy költséget számítana fel a bankunk, azonban egyelőre nem mindenhol.

A Telex a Pénzcentrum körképe alapján írta meg, hogy a Pennynél már hat éve működik ez a rendszer, a Tesco, az Aldi és a Lidl pedig még csak vizsgálja a lehetőséget. A Tesco képviselője így reagált a megkeresésre:

„Első körben a bankkártyás terminál tulajdonosának kell lehetővé tennie ezt a szolgáltatást, a kereskedők csak ezután tudják összehangolni azt saját rendszereinkkel. A Tesco jelenleg vizsgálja a lehetőséget.”

Az Auchan és a Spar teljesen elzárkózik ettől az újdonságtól, azonban nem ők az egyetlenek. A kisboltok tulajdonosai sem szívesen vetnék be a rendszert, mivel úgy érzik kiszolgáltatottá válnának a tolvajoknak, ha ennyi készpénzt tartanának a kasszában.

„Holnap bejön valaki az utcáról, kést szegez nekünk és abban a pillanatban elviszi a forgalmunkat”

- osztotta meg aggodalmát egy pécsi bolttulajdonos.

Forrás: Telex, Pénzcentrum

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
...

"Július 1.-étől életbelépett a kormány által bevezetett cashback rendszer..."

Nem, nem lépett életbe!
Egy új helyen sem vehető igénybe!

A cikk pedig semmi újat nem tartalmaz a 4 nappal ezelőtti hírekhez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.