Az észt hátterű taxis vállalkozást az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) panaszolta be az engedélyeket adó BKK-nál. 

Az OTSZ szerint a taxis cég szembe megy a jogszabállyal, amikor a taxikon a Bolt Taxi feliratot nem megfelelő színekkel és formában jelzi. Az OTSZ a Bolt HTX Kft., illetve a vele érvényes szerződésben álló vállalkozások részére 2021-ben megadott személytaxi-szolgáltatási engedélyeket semmisítsék meg, azok ugyanis az érvelése szerint jogellenesek.

Taxi-gate: jogellenesen működik a Bolt, a taxisok felháborodtak

A kép illusztráció – Fotó: 123rf.com

A Index.hu megkereste Metál Zoltánt az Országos Taxis Szövetség elnökét, a fővárosi önkormányzatnak írt levél kapcsán, mivel az OTSZ a nem azonos feltételek mellett történő működését sérelmezi leginkább a hagyományos hazai taxitársaságokkal szemben, utóbbiak versenyképesek-e egyáltalán a kifogásolt céggel szemben a szolgáltatás színvonalát tekintve.

A szolgáltatás színvonala összefügg azzal, hogy a hagyományos szolgáltatók mikor és milyen mértékben tudják megvalósítani a fejlesztéseiket

– mondta Metál Zoltán. Elmondta, hogy azok, akik folyamatosan fejlesztik az utaskiszolgálásukat, azt csak a cégük árbevételéből, pontosabban a Magyarországon már befizetett adó- és járulékbefizetéseik után keletkezett nyereségből tudják kigazdálkodni. Azaz, ha van olyan versenytárs a piacon, amelyre más szabályok vonatkozhatnak, akkor a hagyományos hazai cégek versenyhátrányba kerülnek, így kevesebb fejlesztést tudnak megvalósítani, ami a szolgáltatás színvonalát is érintheti.

„Ennek ellenére kijelenthető, hogy versenyképes a hazai szolgáltatás”

– jegyezte meg az OTSZ elnöke.

A taxisok panaszát a előzmények tudatában komolyan kell venni, hiszen az Uber carsharing vállalkozást is sikerült kiszorítaniuk 2016 nyarán.

Forrás: Index.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Tegyenek jót a kedves mamájukkal a retek taxisok,ha tehetnék még a tömegközlekedést is betiltatnák,hogy csak nekik legyen forgalmuk. Orbánék második árnyékserege a fradista disznók után

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.