Most még a Gazdaságfejlesztési Minisztériumé a fogadásokat szervező vállalkozás.

Sajátos érveléssel bízná a veszteséges lóversenyfogadást a Honvédelmi Minisztériumra a kormány

MTI/Máthé Zoltán

Mivel most is a Honvédelmi Minisztérium (HM) alá tartozó állami cég üzemelteti a fővárosi lóversenypályát, azaz, a Lovit, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium úgy gondolta, a honvédelmi tárcának adnák az eddig alájuk tartozó, részben a Lovi-futamokra a fogadásokat is szervező vállalkozást – írja a hvg.hu.

A kormány honlapjára társadalmi vita céljából feltöltött rendelettervezet szerint a 2014 óta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. joggyakorlása alá tartozó Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft.-nek a jövőben a HM lesz a tulajdonosi joggyakorlója.

A lóversenyfogadást szervező állami cégnek egyébként a mérlegadatok szerint bár tavaly több, mint 4 milliárdos nettó árbevétele volt, mégis 83 milliós veszteséggel zárta az évet.

Az azt megelőző években viszont alacsonyabb, 3-4 milliárd forint közötti nettó árbevétel mellett is még tudott százmillió feletti profitot elérni.

Forrás: hvg.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Vargajuci és rogáncsecsilia is futtatva lesz? Mellettük szorosan rubintréka szarkirályi alexandrával :)))) ez az ország már nem kész röhej,erre már nincsenek szavak bammeg, majd a szalaibubó kaszinóminiszter lesz a pályagondnok ő szedi fel a lószart
Sakk Matt
@izéke: Ja. A rajtnál Matolcsy, a célban Schmidt Maris. Szpíker Győzike.
namihami
Ezek biztos azok a katonalovak, amiknek a hátáról nyilaz vissza a modern magyar honvédség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.