A Honvédelmi Minisztérium (HM) fokozatosan elfoglalja a Hadtörténeti Intézet és Múzeum korábbi, Kapisztrán téri épületét. A kiköltöztetett Hadtörténeti Múzeum pedig a Bálnában, valamint Székesfehérvárott kap helyet.

Új székhelyet kap Szalay-Bobrovniczky KristófMTI/Balogh Zoltán

A Honvédelmi Minisztérium (HM) fokozatosan elfoglalja a Hadtörténeti Intézet és Múzeum korábbi, Kapisztrán téri épületét – írja az mfor.hu. A HM közleménye szerint a budai várnegyed a magyar történelem, kultúra és az államélet „ikonikus helye”. A honvédség vezetésének egykori idetelepítése jól mutatta a magyar fegyveres erő iránti általános megbecsülést. Most pedig visszakerülnek ide. 

A közlemény szerint az elmúlt évtizedekben nemcsak a Magyar Honvédség, hanem a HM struktúrája is – mind szerkezeti, mind fizikai értelemben – „olyan állapotban rekedt meg, ami nem tette lehetővé a jelenkor kihívásainak és feladatainak megfelelő környezet kialakítását”.

Hangsúlyozták: az ötödik Orbán-kormány, valamint a korábban megkezdett honvédelmi és haderőreform azonban minden eddiginél nagyobb figyelmet szentel a Magyarországot és a magyar embereket megfelelő erővel megvédeni képes, a szövetségesi kötelezettségekből adódó feladatokat magas színvonalon ellátó haderő kialakítására.

E feladat méltó és megfelelő környezetben történő ellátásáért a HM fokozatosan a Hadtörténeti Intézet és Múzeum korábbi, Kapisztrán téri épületébe költözteti a minisztérium vezetésének egyes szervezeti egységeit. A kiköltöztetett Hadtörténeti Múzeum pedig a Bálnában, valamint Székesfehérvárott kap helyet.

Forrás: mfor.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"A HM közleménye szerint a budai várnegyed a magyar történelem, kultúra és az államélet „ikonikus helye”

amit mindenképp el kell orozni a pórnéptől. Ezt még Rákosi Mátyás se merte megtenni!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
És most képzeljük el a fideszt és szektáját, ha mondjuk Gyurcsány tette volna be a seggét a várba.
Abból a pármilliárdból, amibe eddig fáj nekünk, magyaroknak...
Na, ugye!
csak úgy....
@Aki Én: csak egy csacsi @vacsi: a sok közül..., a vak tyúk is talál szemet!
Ábel
A Hadtörténeti Múzeum a magyar Honvédség ikonikus helye volt. Most lett szétrobbantva, pont a HM által, akinek a múzeumot gondozni kellene. Mi lenne, ha Pearl Harbor ikonikus emlékhelyét átalakítaná üdülőnek, az Arizona csatahajó roncsait meg beolvasztaná?
csak úgy....
@Horizont: kislyány a pénz nem számít, csak ne rátok,magyarokra kölljön költeni,
- jobban fiadzik az nekik külhonba..
namihami
""Adjuk meg az Úrnak, ami az Úré és a császárnak, ami a császáré!""
Elvégre, ez se sokkal alávalóbb, mint a Mi Császárunk! Nem igaz??!!?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.