Gomolyfelhős, napos idő várható helyenként intenzívebb gomolyfelhő-képződéssel. A nyugati, északnyugati, majd az északi tájakon felhősebb körzetek is előfordulhatnak.

Újra lecsap a vihar, váratlan hideget hoz magával

Illusztráció: Met.hu

Főként az északnyugati harmadban, nyugaton elszórtan lehet záporeső, esetleg zivatar, majd estétől tovább növekszik a csapadékhajlam. A délnyugati szél nagy területen élénk, olykor erős lesz, az Észak-Dunántúlon észak, északnyugati lesz a meghatározó szélirány. A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok, 23 és 35 fok között alakul. Északnyugatról délkelet felé haladva várhatók a magasabb értékek. Késő estére 17 és 27 közé hűl le a levegő, továbbra is északnyugaton mérhetjük az alacsonyabb, míg délkeleten a magasabb értékeket.

Főként az ország északnyugati felén felhős, míg másutt derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Az északi és nyugati megyékben elszórtan kell záporra, helyenként zivatarra számítani, utóbbiakhoz elsősorban felhőszakadás társulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, de helyenként megélénkülhet a szél, illetve zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul.

Pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett általában többórás napsütésre számíthatunk. A nap vége felé a Dunántúlon megvastagodhat a felhőzet. Hazánk északnyugati felén, majd főként a Tiszántúlon lehet elszórtan zápor, zivatar. Este, éjjel nyugat felől egyre többfelé várható csapadék, helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. A szél északira fordul, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. A csúcsérték 24 és 37 fok között valószínű, északnyugatról délkelet felé haladva lesz fokozatosan egyre melegebb.

Forrás: Met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.