A jövő hét elején még többfelé felhős idő lesz egy-egy záporral, zivatarral, de a későbbiekben egyre melegebb és naposabb idő várható – derül ki az MTI legfrissebb jelentéséből.

Jövő héten visszatér a meleg

Fotó: Pixabay

Általánosságban záporokra és zivatarokra lehet számítani, de felmelegszik majd hőmérséklet.

Hétfőn az ország északnyugati és északi részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, és időnként gyenge intenzitású eső is előfordulhat. Délebbre kevesebb felhőzetre számíthatunk, és többórás napsütés várható. A nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között várható.

Kedden felhőátvonulásokra lehet számítani, általában sok napsütéssel. Az éjszakai hőmérséklet 7-14 fok között alakul, míg a nappali hőmérséklet 19-24 fok között lesz.

Szerdán északnyugat felől vékonyodó, szakadozó frontfelhőzet vonulhat délkelet felé. Az ország nagy részén több órára kisüthet a nap, a hajnali hőmérséklet 7-15 fok között lesz, míg a délutáni hőmérséklet 21 és 27 fok között várható.

Csütörtökön napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Az északnyugati szél néhol időnként megélénkülhet. A hőmérsékleti minimum 9 és 16 fok között, míg a maximum 21 és 27 fok között alakul.

Pénteken napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, és az éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között várható, míg a nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.

Szombaton is napos időre van kilátás, gomoly- és fátyolfelhőkkel. A légmozgás továbbra is mérsékelt marad. A hajnali hőmérséklet 9-17 fok között alakul, míg délutánra 24 és 30 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel. A légmozgás továbbra is mérsékelt marad. A hőmérsékleti minimum 12-21 fok között várható, míg a maximum 25 és 31 fok között alakul.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.