Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat; az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Riasztás a fél országra: villámlás, jégeső jöhet ma – Még mindig nem adja magát a jó idő

Illusztráció: Met.hu

Csütörtökön egyre nagyobb területen szakadozik, csökken, majd napközben gomolyosodik a felhőzet, sok napsütés várható. Elszórtan – nagyobb számban a Dunától keletre – alakulhatnak ki záporok, zivatarok, de az Alpokalján sem zárható ki záporeső, majd estére mindenütt megszűnik a csapadék.

Az északi, északnyugati szél elvétve élénkülhet meg, csak zivatar mentén lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul. Késő estére általában 13 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet. Mindenütt kiderül az ég. Csapadék nem lesz. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul.

Pénteken napos idő várható, többnyire kevés gomolyfelhővel. Keleten nem kizárt egy-egy zápor, de általában száraz idő lesz. Néhol időnként megélénkülhet az északi, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Napos időre számíthatunk, többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A hajnali 8, 16 fokról délutánra 23 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Forrás: Met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.