Az erős szél és a felhőszakadás fákat döntött ki, ágakat szakított közutakra, kerítésekre és vezetékekre Pest vármegyében, több mint ötven bejelentés érkezett viharkárokról. Budapesten is sok riasztást kaptak a tűzoltók a hirtelen lezúdult, nagy mennyiségű eső miatt – közölte a katasztrófavédelem szerda este az MTI-vel.

Kidőlt fák, felhőszakadás, villámárvíz – Megérkezett a vihar, videó
Fotó: Pixabay

Azt írták: az útra dőlt fák, letört ágak eltávolításához kérnek segítséget a tűzoltóktól.

Dunakeszin, a Verseny utcában, az Aranykárász utcában és a Ponty utcában is a kidőlt fák miatt kellett beavatkozniuk. Villám csapott egy nyolc méter magas fába Pécelen, a Pesti úton. Sződligeten, a 2-es főútra dőlt egy nagy fa, amelyet a tűzoltók távolítanak el

- közölte a katasztrófavédelem.

Arról is beszámoltak, hogy Budapesten is sok riasztást kaptak a tűzoltók a hirtelen lezúdult, nagy mennyiségű eső miatt.

Több helyen kidőlt fákat távolítanak el, de pincékbe, garázsokba, aluljárókba befolyt víz kiszivattyúzásához is kértek segítséget az egységektől.

A IX. kerületben, a Könyves Kálmán körúton kidőlt egy fa és leszakította a villamosvezetéket. Az XII. kerületben, a Győri úton két autót, a XIII. kerületben, a Szabolcs utcában egy közvilágítási oszlopot rongált meg egy nagy fa. A XI. kerületi Pajkos utcában mélygarázsba, a Zsurló utcában pedig pincébe befolyt víz miatt kérték a tűzoltók segítségét. A XI. kerületben, az Egér útra is riasztották a tűzoltókat, ahol a nagy mennyiségű esővíz akadályozta a forgalmat.

Az Időkép beszámolója szerint Nagykőrösön villámárvíz volt, rövid idő alatt 43 mm eső hullott.

A videó itt tekinthető meg.

Forrás: MTI, Időkép

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.